Edirne’de, Kapıkule- Halkalı arasında sefer yapan yük treni, raylarda kız kardeşi ile birlikte alkol alan Emre D.’ye çarptı. Ağır yaralanan adam, ambulansla kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Tren kazası, saat 01.00 sıralarında Kirişhane mevkiinde meydana geldi. Hamallık yapan 25 yaşındaki Emre D., kız kardeşi 22 yaşındaki Neslihan D.’yi de yanına alarak tren rayları yanında oturdu ve içki içmeye başladı. Bir süre sonra Kapıkule Gümrük Kapısı’ndan aldığı yükleri İstanbul Halkalı Gümrüğü’ne götüren makinist Mehmet Ali Y. yönetimindeki 83115 sefer sayılı yük treni, korna seslerine ve fren yapmasına rağmen raylarda oturan Emre D.’ye çarptı. Başından ve sırtından ağır yaralanan Emre D., kız kardeşinin çağırdığı ambulansla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi altına alındı. Vatandaşın sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi.

"BAĞIRDIM AMA DUYMADI"

Ağabeyi ile alkol almak için raylara yakın bir alanda oturduklarını söyleyen Neslihan D., olayın şokunu uzun süre atlatamadı. Polis ekiplerine ifade veren kadın "Biz demirlerin üzerinde oturuyorduk. Tren buraya doğru geldi, ben aşağı taşların üzerinden aşağıya doğru kaydım. Ağabeyim de tam demirin alt tarafında oturuyordu. Ben ağabeyime ’Aşağı doğru kay’ dedim ama önemsemedi. Benim de arkam dönüktü, nasıl düştü ben bile fark etmedim. Bir baktım yerde yatıyor" diye konuştu.

"KORNAYI DUYMADI, ÇARPTIM"

Kapıkule- İstanbul Halkalı arasında sefer yapan yük treninin makinisti Mehmet Ali Y. ise Emre D.’nin raylar üzerinde oturduğunu görerek korna çaldığını, ancak adamın raylardan kalkmadığını söyledi. Makinist, "Raylarda oturduğunu görünce uzun süre korna çaldım ama duymadı. Ben de hem korna çaldım hem de durmaya çalıştım ama büyük yük treni olduğu için hemen duramadım. Rayların kenarında duran adama çarptım" dedi.

Polis ekipleri, raylar üzerinde inceleme yaparak içki şişelerini de delil olarak topladı. İncelemenin ardından tren yeniden hareket ederek İstanbul’a gitti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.(Milliyet)

Editör: TE Bilisim