Siirt'te devriye görevi yapan polis aracına düzenlediği silahlı saldırıda 1 komiseri şehit eden PKK'lı Mahfuz Aykaç'ın cesedi, ailesine teslim edildi. PKK'lının cesedini, babasıyla birlikte sadece 6 kişi alıp mezarlığa gömdü.

Siirt'te geçen hafta devriye görevi yapan polis araca düzenlenen saldırıda komiser Osman Demir şehit edilirken daha sonra çıkan çatışmada öldürülen Mahfuz Aykaç adlı PKK'lının cesedi, bugün öğle saatlerinde ailesine teslim edildi.

Mahfuz Aykaç'ın babası Metin Aykaç, oğlunun cesedini almak için geldiği hastane morgunda Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yaktı. Baba Aykaç, "Milletvekiline, Cumhurbaşkanına, emniyet müdürüne söyle; bizim çocukları kimse boğmasın. Bunlar çocuklarımızdır. Polisi de, PKK'lı da, asker de bizim çocuğumuzdur. Korucular bizim akrabadır. Kimse bu çocukları boğmasın yazıktır. Barış istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz" dedi.

Siirt Belediyesi'ne ait cenaze arabasıyla Alan Mahallesi'nde bulunan Bilal-i Habeş Camii'ne götürülen PKK'lının cenazesi, kılınan cenaze namazı ardından, 6 kişi tarafından omuzlarda taşınarak Zeviye Mezarlığı'na getirildi. Mezarlık girişinde önlem alan güvenlik güçleri, mezarlığa gazeteciler dahil kimseyi sokmadı. PKK'lı Mahfuz Aykaç için mezar kazılmadığını farkeden güvenlik güçleri, Siirt Belediyesi'ni arayarak mezar kazımı için kepçe talebinde bulundu. Saatlerce yerde kalan PKK'lı Aykaç'ın cenazesi, daha sonra Karayolları Şube Müdürlüğü'nden temin edilen kepçe ile kazılan mezara gömüldü. Daha önce binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşen PKK'lı cenaze törenine bu kez imam ve sadece babası Metin Aykaç ile birlikte sadece 6 kişi katıldı. Mezarlığa nerden ve nasıl girdiği bilinmeyen bazı kişiler polis tarafından gözaltına alındı. (Milliyet)

Editör: TE Bilisim