Yılmaz,yaptığı açıklamada ‘’Ortadoğu halkının kaderi terör olamaz. Ortadoğu halkı terör ile yaşamaya mahkum edilemez, artık herkesin eline başına koyup düşünmesi gerekiyor’’ dedi.

Türkiye’de insanların farklılıkları olabileceğini bununda çok büyük bir zenginlik olduğuna işaret eden Öztürk Yılmaz, ’’Varsa bir sorununuz çözebiliriz. Siyaset yapmak isteyenlere kapılar açık, yeter ki barışçı yollardan siyaset yapın. Terörle bir yere varılamaz. Irak, Suriye, Libya, Afganistan’da halkın başına gelenlerin çok iyi incelenmesi ve anlaşılması gerekiyor. Farklı etnik ve mezhepler bir zenginliktir. İnsanların doğuştan kazandığı etnik ve mezhebi kimse değiştiremez bu çok büyük bir zenginliktir.’’ diye konuştu.

Yenilik Partisi’nin bölgenin sorunlarına hakim olduğuna ve bu çerçevede net çözüm önerileri ve projeleri olduğunun altını çizen Yılmaz,’’ Hatay’dan Ardahan’a kadar tüm sınır boyunca serbest bölgeler kuracağız. Ayrıca yine bölgeye yönelik dev bir çiftçi projemiz var. Köylerin yeniden imarı ve turizm konusunda bölgenin kalkınması için projelerimiz hazır. İşbaşına gelince hepsini tek tek hayata geçireceğiz.’’ şeklinde konuştu.

Öztürk Yılmaz daha sonra şunları söyledi:

‘’Yenilik Partisi olarak Türkiye’deki siyasi, bürokratik, medya ve sivil toplum düzeninin çöktüğünü net bir şekilde ortaya koyduk. Bu siyasi partiler ile Türkiye duvara toslamıştır. Tüm bu düzene karşıyız. Siyaseti sadece hükümeti eleştirme çerçevesinde değil sorunlara somut çözüm önerileri getirme temelinde yapıyoruz. Bizim siyasetten anladığımız bu. Mevcut siyasi partilerin hiçbiri sorunlara çözüm bulamaz. Her şey sonuçları itibariyle değerlendirilir. Tek yaptıkları iş ahkam kesip laf üstüne laf üretip koltuklara yapışıp hayat boyu siyaset yapmak. Bunlar Türkiye’de siyasi düzeni Afrika ülkeleri seviyesine indirgediler. Gine’deki siyasi yaşama bakın Türkiye’yle büyük benzerlikler olduğunu görürsünüz. Ülke sürekli askeri darbeler ile karşı karşıya. İş Başındakiler ölene kadar ülkeyi yönetmek istiyor.Türkiye'den ne farkı var! İktidar ve muhalafet kanadına bakın hepsi aynı.Hayat boyu siyaset yapma derdinler. Kimse koltuklarımızı gençlere bırakalım demiyor. Türkiye'de son 20 yılda iktidar ve muhalafet kanadında yönetimde yer alan siyasilere bakın hep aynı yüzler.İnsanları ruh hastası ettiler.''

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim