13 askerin şehit olduğu Silvan saldırısıyla tansiyon bir anda yükseldi. Gözlerin çevrildiği Abdullah Öcalan, PKK'nın sınır dışına çıkarılmasını sağlayacağını açıkladı ama şart koşarak.

Taraf yazarı Kurtuluş Tayiz, bugünkü köşesinde ismini açıklamadığı Kürt siyasetçiden ilginç bilgiler aktardı. Devletin İmralı'da PKK'nın dışarı çekilmesinin konuşulduğunu yazan Tayiz, Öcalan'ın devreye girmesi için öne sürdüğü şartı yazdı.

SİLAHLAR SINIR DIŞINA

Konuştuğu Kürt siyasetçinin “İmralı’da silahlı güçleri sınır dışına göndermeyi tartışıyorlar” sözlerini aktaran Tayiz, Öcalan'ın önünün nasıl açılması halinde neler yapacağını anlattı:

"Eğer Öcalan’ın önü açılırsa, silahlı güçleri önce ordu birlikleriyle karşılaşması imkânsız üslere, sonra da sınır dışına çıkaracak. Silahların susturulmasında farklı yöntemler de izlenebilir. Silahlı güçlerin bir yerde toplanması, barış sürecine paralel olarak silahsızlandırılması gibi.."

SİLAHLARI DEVRE DIŞI BIRAKACAK TEK İSİM

Öcalan'ın her defesında ısrarla vurguladığı önünün açılması ne anlama geliyor? Kürt siyasetçilerin gönlünden geçeni yazar, işte bu sözlerle dile getiriyor:

Öcalan’ın önünün açılması, vurgusundan ise Kürt siyasetçiler ev hapsini anlıyor. Öcalan, onlara göre silahları susturacak, hatta silahları tümden devre dışı bırakacak tek isim. Bunu yapabilmesi için de dışarıyla ilişkisi olmalı. Bunun şu anki koşullarda imkânsız olduğunu Kürt siyasetçiler de biliyorlar; ama yine de Öcalan’ın kaldığı koşulların dışarıyla ilişki sağlayabilmesine olanak verecek hale getirilebileceği ümidini taşıyorlar. Bu koşullar sağlanırsa Öcalan, silahlı güçleri sınır dışına çıkarabilir."

Editör: TE Bilisim