İstanbul’da yasa dışı gösteri yaparak, kamu binaları ve iş yerlerine bombalı saldırı düzenledikleri iddia edilen 26 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul terörle mücadele ve istihbarat şube müdürlüklerince PKK terör örgütüne yönelik Başakşehir, Beyoğlu, Sultangazi, Sultanbeyli ve Şişli ilçelerinde operasyon düzenlendi.

Operasyonda, kamu düzenini bozarak güvenliği tehlikeye düşürecek şekilde molotofkokteyli, havai fişek ve ses bombası kullanılarak yasa dışı gösteri düzenledikleri, güvenlik kuvvetlerine ait araçlar ile kamu binaları ve iş yerlerine molotofkokteylli ve bombalı saldırı yaptıkları öne sürülen 26 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerin ev ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, bir ruhsatsız tabanca, 92 molotofkokteyli, molotofkokteyli yapımında kullanılan cam şişeler ve benzin ele geçirildi.
Yakalanan kişilerin, 29 Ekim 2009 ile 9 Ağustos 2010 tarihlerinde Beyoğlu’nda 10, Sultangazi’de 4, Şişli ve Sultanbeyli’de birer yasa dışı gösteri organize ettikleri, gösteri sonrası molotofkokteyller ve bombalarla çevreye zarar verdikleri bildirildi.

Polisteki işlemleri tamamlanan 26 kişi, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

Editör: TE Bilisim