Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bayramın ikinci gününde, Tarabya Köşkü'nün bulunduğu Ferahevler Mahallesi'nde oturan çocuklarla bayramlaştı. Gül, köşkte ağırladığı çocuklarla sohbet etti öğütler de bulundu. Çocuklardan büyüklerine selamlarını iletmesini isteyen Gül, harçlık da verdi. Gül, fotoğraf çektirdiği çocuklara çikolata ikram etti. Cumhurbaşkanı Gül daha sonra çocukları köşkten uğurladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 30 Ağustos’ta Başkomutan sıfatıyla tebrikleri kabul etmesiyle ilgili olarak, "Silahlı Kuvvetlerimizin gücüyle bütün Türk milleti gurur duyar ve daima da güven duyar. Bunu öncelikle herkesin bilmesini isterim ve farklı farklı noktalara, yönlere, bu değişikliklerin çekilmesini istemem" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türk Silahlı Kuvvetleri, bizim göz bebeğimizdir. Onun gücü hepimize huzur verir, hepimize güven verir, hepimize gurur verir ama bu düzenlemeler de gelişen, demokratik olarak çok farklı noktalara gelen bir ülkenin düzenlemeleri olarak görmek gerekir. Bakın Anayasa değişikliğinden konuşuyoruz. En büyük belge Anayasa’yı değiştirmek. Niye değiştiriyoruz? Demek ki bugünkü Anayasa da bugünkü Türkiye’ye pek yakışmıyor, dar geliyor. Eski Türkiye’nin Anayasası’ydı, bugünkü gerçeklerimize uygun yeni bir anayasa yapmak için el birliği ile nasıl uğraşıyorsak, diğer düzenlemeleri de buna göre yapıyoruz. Bunun böyle bilinmesini isteriz" dedi.(Milliyet)

Editör: TE Bilisim