PKK terör örgütüne yönelik yazdığı yazılar bir bir gerçekleşen Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu'dan bir bomba iddia daha. Emre Uslu özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Kastamonu'nda düzenlenen saldırıyı günler öncesinden yazdığı için çok tartışılmıştı.

Uslu bu sefer de PKK'nın ince hesaplarını köşesine taşıdı. Uslu'ya göre PKK önce polisi hedef alan saldırılar düzenleyecek, uluslararası bir ihale alacak...

İşte Uslu'nun "PKK bundan sonra ne yapacak" başlıklı köşe yazısından dikkat çeken satırbaşları:

ÖCALAN SÜRÜKLENEN LİDER

Artık yeni şeyler söylemek lazım. Bundan sonra Öcalan'ı sürükleyici bir lider olarak okumak oldukça zordur. Öcalan şahin kanadın arkasından "sürüklenen bir liderdir". Sözünün üstüne söz söylenmiş, alnının çatından vurulmuş bir "loser" konumuna düşürülmüştür Öcalan. İnisiyatif PKK içindeki "taşeron" zihniyetin eline geçmiştir.

ÖCALAN ÇIRPINIRIYOR

Öcalan yeni liderliğini ancak radikal bir çıkışla yeniden ele geçirebilir. Örneğin PKK Kuzey Irak'a çekilsin çağırısı yapar ve bunu başarabilirse liderliğini ve adını "taşeron"ların elinden kurtarabilir. Ama Öcalan bunu yapamaz. Zira o da biliyor ki o hapishanede çürümesi veya bir halk kahramanı olması PKK'nın elinde. Bu nedenle eli zayıftır. Bunun bilincinde olduğu için de "Elimdeki enstrümanları güçlendirin" diye yalvarıyor devlete. Aynı zamanda "PKK'ya silahları bir tek ben bıraktırırım" diye de havuç uzatıyor. BDP'ye Meclis'e gidin çağırısı da bununla ilgili. Bu çırpınışlar asılında Öcalan'ın kaybetmek üzere olduğu liderlik mücadelesinin bir parçası.

TAŞERON PKK NE YAPACAK?

PKK'nın öncelikli hedefi polis olacak... Bundan amaç polisi şiddete zorlamak... Mümkünse polisin silah kullanmasını sağlamak olacak. Hükümetin yerinde olsam Çevik Kuvvet gibi olaylara müdahale eden polislerin silahlarını değiştirir plastik mermi atan silahlar verirdim. Zira PKK'nın hesabı toplumsal olaylarda silahla öldürülen kişileri kitlesel sembollere dönüştürüp sokakları ateşlemek.

İkinci olarak PKK uluslararası ihale alacak. Suriye'deki gelişmeler PKK'nın avuç ovuşturarak beklediği bir süreci beraberinde getirecek.

En önemlisi de iktidarın ve devletin paniklemesini hesaplıyor PKK. Bütün planlarını devletin paniklemesi üzerine kurmuş durumda. Devlet buna karşı soğukkanlıca yeni anayasa çalışmalarını bir an önce, hatta Meclis'i tatilden çağırarak, başlatmalı. 11 Eylül saldırısından hemen sonra Bush'a ABD'liler "Ne yapmalı" diye sorduklarında, "Alışveriş yapmaya devam etsinler" demişti. Türkler için de aynı tavsiye geçerli. Hayat olağan akışında devam etmeli devlet ise bu olağanlığı daha serbest kılacak demokratik bir anayasayı yapmak için panik yapmalı. PKK'ya karşı ne yapmalı diye değil. 

Editör: TE Bilisim