Davutoğlu yaptığı açıklamada: ''Suriye halkı ebediyen Türkiye'nin dostu olarak kalacaktır. Suriye'de kabul edilemez olaylar yaşandı.'' ifadelerine yer verdi.

İşte Davutoğlu'nun o açıklamaları:

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN'IN MESAJLARINI İLETTİM

Cumhurbaşkanımızın yazılı mesajını başbakanımızın sözlü mesajını ilettim. Suriye’de hangi etnik ve dini meshebe ait olan insanlar olursa olsun onların barış ve refahı bizim için çok önemli. Detaylarını açıklamayacağım. Suriye halkının iradesini yansıtacak reformların atılmasını umuyorum.

ABD'NİN MESAJINI İLETTİ HABERLERİNE ÇOK KIZDI

Önümüzdeki günlerde atılacak adımlar önemli. Uluslararası toplumun kaygıları var. Onlarla da yakın temastayız. Biz sadece sadece Türkiye'nin mesajlarını ilettik.

6.5 saat bir konu konuşulmuşsa dostane konular görüşülmüştür. Ben sadece ve sadece Türkiye'nin mesajlarını iletirim, başkasının değil. Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları bana uçakta iletildi. Bu sözler Ana muhalefet partisine yakışmamıştır.

BUGÜNE KADAR KİMSENİN TAŞERONU OLMADIK

Bugüne kadar hiç bir dışişleri bakanı birilerinin taşeronu olmamıştır olmayacaktır. Biz herhangi bir devletin sözcüsü olmadık.

İran'a nükleer oylamasında İran'a oy verdiğimizi için müttefiklerimizden kopuyoruz diyenler bugün bunları açıklamalarda bulunuyorlar. Bugüne kadar kimsenin taşeronu olmadık. Biz hiç bir zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti sözcüsü olmanın dışında bir vasfı taşımadık.

Sivil halka dönük müdahalelerin belli standartlarda olması büyük önem taşıyor.

Bu akşam sayın Başbakanımızla bir görüşme gerçekleştireceğim.

Önümüzdeki günlerde atılacak adımlar önemli. Son derece somut konular ele alındı. Türkiye'nin görüşleri kararlı bir şekilde tarafımca anlatılmıştır.

Sadece sadece Suriye halkının iradesinin tecellisi bizim için önemlidir. Bizim bütün beklentimiz budur.

Editör: TE Bilisim