CHP Sözcüsü Haluk Koç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılım sürecinde bazı kentlerin cephaneliğe dönüştüğü yönündeki açıklamasını bir ‘itiraf’ olarak değerlendirdi. Koç, 13 yıldır ülkeyi yöneten kimdi sorusunu yönelterek, “Kentler cephanelik yapılırken, yollara mayın döşenirken ülkeyi kim yönetiyordu?” dedi. CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, terör gündemiyle olağanüstü toplanan Merkez Yönetim Kurulu ilgili açıklamada bulundu. Koç şöyle konuştu:

AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR

Türkiye bir biri ardına yaşanan böylesine acıları, yangını asla hak etmiyor. Bütün bu acılara ızdıraba rağmen bir şeyi herkesin çok iyi bilmesi gerekiyor kardeşliğimize, geleceğimize, birlik ve bütünlüğümüze saldıran hainler asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Hangi kurşunla, tuzakla, bombayla üstümüze gelirse gelsin, ne yaparlarsa yapsınlar bu millet birlik beraberlik yolundan asla dönmeyecektir.

TERÖRDEN MEDET UMANLAR VAR

Bu ülkede terörden medet umanlar var. Gözyaşlarından yıkımdan, kaostan her türlü rantı sağlamaya çalışanlar var. Bu ülkede şehit sayısı arttıkça, siyaset borsasında hissesinin yükseldiğini düşünenler var.

SUSACAKLAR

Kafanızda bir oyununuz varsa, bu milletin de büyük bir irfanı var. O irfan karşısında kurduğunuz bütün tuzaklar çökecek….Bugün gürleyenler, televizyon ekranlarında saçmalayanlar, küçük polemik hesaplarıyla rant hesaplarıyla görüntü vermeye çalışanlar dersini alıp susacaklar.

SORUMLUNUN KİM OLDUĞUNU BİLİYORUZ

Temel sorumlusu aranıyorsa, aslına kim olduğunu hepimiz biliyoruz. Hangi amaçla ülkeyi ateş çemberine soktuğunu kimin bu kandan temel sorumlu olduğunu milletimiz de biliyor.

BUGÜN GÜNÜ DEĞİL

Devlet ve siyaset kademelerindeki rolleri pozisyonları görevleri ne olursa olsun, hiç kimsenin hırsları yanlışları ve siyaseti felç eden davranışları üzerinden bugün yorum yapmak istemiyoruz. Bugün günü değil.

TÜRKİYE İYİ YÖNETİLMİYOR

13 yılın sonunda geldiğimiz nokta bu. Yani Türkiye iyi yönetilmiyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakanın dün ki tutumları için söylenecek çok ağır değerlendirmeler olmasına rağmen bugün siyasette polemik günü değil. Türkiye’nin büyük çıkarları için fedakarca ve sorumluluk çerçevesinde hareket etmemiz gerekiyor.

13 YILDIR KİM YÖNETİYOR

13 yıldır bu ülkeyi kimler yönetiyor? Bölgedeki bazı şehirler adeta cephanelik haline getirildi. Cumhurbaşkanı bunu bildiğini itiraf etti. Türkiye’nin yollarına mayınlar döşenirken bu ülkeyi kim yönetiyordu?

SEÇİM GÜVENLİĞİ

Sadece bölgede değil ülkenin bütününde güvenliğin mutlaka önümüzdeki dönemde tartışmalı olacağını görüyoruz. Onun için sağduyuyu sadece milletimize değil her türlü siyasi kadroya da yapma ihtiyacı var. Her türlü fitneyi, fesatı, terörü, baskıyı kendi çıkarları için kullanmak isteyen siyasi zevatlara karşı bu millet bunu aşabilecek olgunluğu gösterecektir. Bir anayasal süreç çalışıyor. Hepimizin beklentisi Türkiye’nin sağlıklı olarak bu süreci geçirmesi.

Editör: TE Bilisim