Berat Abayrak çok kabiliyetli ve çok faydalı bir kişi olabilir. Kendisi Cumhurbaşkanının damadı sıfatı ile hiçbir makam ve mevki verilmezse bile Ak Parti’nin başarısı için çalışması akıl gereği olduğu halde. 7 Haziran 2015 de İstanbul 1.Bölgede ilk sıralarda milletvekili adayı yapıldı ve seçildi. İstanbul teşkilatında daha etkin ve verimli olabilecek bir çok isim varken Berat Albayrak’a parti içinde bir çok  unvan verilmesi Ak Parti’nin makamları verimli kullanmadığı şeklinde yorumlandı. Örneğimiz Berat Albayark olduğu için yine onun üzerinde bir örnek vermek isteriz.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Abayrak hem damat,hem vekil hem de MYK üyesi hem de Karadenizli. Oysa Albayrak damat sıfatı ile kayınpederi Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu partiye destek vereseydi onun yerine partiye 15 -20 bin oy katkısı yapacak başka bir aday vekil olsaydı daha iyi olmaz mıydı ? Bir değer aday da MYK üyesi yapılıp onunda yine 15-20 bin oy getirmesi sağlansaydı daha iyi olmaz mıydı ? Ayrıca diğer bir dezavantaj’da Ak Parti’nin son dönmelerde demografik yapıya da dikkat etmeyerek bir çok alanda Karadenizli adaylara daha çok şans tanıdığı da  konuşuluyor.

İstanbul İl başkanı Selim Temurci Rizeli,Teşkilat başkanı Rizeli, her ikisi de  başarılı ancak il bakanı Rizeli ise teşkilat başkanı da Konyalı  veya Malatya’lı olsa daha iyi olmaz mı ? 7 Haziran 2015 de 2.bölgede ilk 13 sıraya kadar Doğulu aday yok sonrada oyumuz neden düştü diye serzenişte bulunmak neyin nesi.

Hakeza İstanbul 3. Bölgede daha önce vekil olan bir bayan  milletvekili yeniden ilk sıralarda aday oldu sebebini araştırırken eşinin bir bakanın özel kalem müdürü olduğundan dolayı üst sıralarda vekil yapıldığı duyumları aldık. Kısaca belirtmek gerekirse Ak Parti 2009 dan sonra Biz mantığından ayrılıp ben olma yoluna saptığı için başarısızlık geldi. Ak Parti 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra sağlıklı bir  muhasebe yapsaydı hem MYK’da bu tercihi yapmazdı.

Ak Parti de diğer bir hata da listelerde yanlış ve hata yapanlar değil bunu haber yapanlar yerden yere vuruluyor. Oysa Haber yapan kişi eleştirel hakkını kullanıyor. Ama hatalı veya bilerek ahbap çavuş listesi yapanlara kimse bir şey demiyor.

Faruk Çelik Artvinli ama Bursa ‘da büyümüs ve iki dönem orada aday oldu ve seçildi.Daha sonra hiç Şanlıurfa’yı görmeden orada aday olduğunu kendisi ifade etti.Bu davranış ile Ak Parti Şanlıurfalılara sizde aday olacak kimse yok ben size Artvinli aday getirdim diyerek oldu bitti yaptı. Adaylar abur cubur olursa sonuç da öyle  olur.

Faruk Çelik örneği gibi bir çok vilayette aynı çalışma yapıldı. Yazılacak çok şey var ama şu an 1 Kasım 2015 seçimlerine kadar susacağız.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim