Ortaokullar arası 3DYazıcı Ürün Tasarım Atölyesi çalışmaları ile dikkat çekiyor

Zeytinburnu Malatepe Mahallesinde bulunan Şehit Ömer Cankatar

İlkokulunda gerçekleştirilen Ortaokullar arası 3D yazıcı tasarım atölyesinde çocuklar 3D yazıcı ile bir çok materyal tasarladı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner 

Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt Rehberlik Araştırma’nın önünü açtı

Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Zeytinburnu Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen Özel Çocuk Güzel Toplum projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda proje ekibi farklı bir çalışmaya imza atarak öğrencilere Ortaokullar arası 3DYazıcı Ürün Tasarım Atölyesi çalışması gerçekleştirdi.

Rehberlik araştırma merkezi müdürü Volkan Kumaş Gazetemize şunları söyledi” Öncelikle yaptığımız çalışmalarda önümüzü açan kaymakamımız sayın Mehmet Makas ve ilçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Ali Yeşilyurt hocamıza teşekkür ederim.

Bizler Rehberlik Araştırma merkezi olarak ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak rutin hizmetlerimizi yapıyoruz. Ayrıca ülkemizin geleceğine ışık tutacak olan Özel yetenekli çocukların, sahip oldukları yetenek ve becerilerine uygun eğitim alabilecekleri Destek Eğitim Odasını açmanın yanında eş zamanlı olarak öğrenci ve öğretmenlere yönelik yürütülen bir çok farklı çalışmayı siz de gazete olarak izlediniz ve çekim yaptınız..

Atölye çalışmasıyla öğrencilere 3 boyutlu tasarım teknolojisi ve 3D kullanım sürecine dair kapsamlı bilgiler vermek, günümüzün yenilikçi teknolojilerinden biri olan 3D yazıcılardaki potansiyeli gören, tasarımsal düşünce becerisini geliştiren, tüketmek yerine üretmeyi hedefleyen gençlerin yetişmesine katkı sağlayarak sorgulayıcı, çözüm odaklı bireyler olmalarını teşvik etmeyi amaçladıklarını ifade eden Zeytinburnu RAM Müdürü Volkan Kumaş bu atölye programının proje okullarımızdaki öğretmen ve öğrencilerimizin sonraki 3D Yazıcı kullanım ve uygulamalarında yol gösterici olması ve tecrübe edinmeleri için önem arz ettiğini belirtti.

Yürütülen atölye çalışması3D tasarım ve modelleme bilgilendirilmesi, 3D yazıcının çalışma prensibi ve grupların öğretmenleri ile birlikte çalışma konularınıhayata geçirip ürün ortaya çıkarmaları ile sonlandırıldı.

Koordinatör Zeytinburnu ilçe Şube Müdürü Faruk Tosun ise gazetemize şunları söyledi : "Öncelikle ilçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Ali Yeşilyurt hocamıza projeye verdiği katkı ve desteklerden dolayı çok teşekkür ederim. Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Müdürümüz sayın Volkan Kumaş hocam ile üzerinde uzun süredir çalıştığımız projemizde 3D yazıcı ile üretim yapacak duruma geldik. Projemizin başarısı için bizi hiç bir zaman yalnız bırakmayan velilerimize,öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ederim. İnşallah proje kapsamında bir çok alanda uluslararası arenada başarıyı yakalayacak öğrencilerimizi görünce hep beraber daha mutlu olacağız dedi.    

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim