Yakında tanıtılacak olan Samsung Galaxy Note 8'i açığa çıkaran çok sayıda sızıntı ve fotoğraf görmüştük ancak bu kez cihaz hakkındaki söylentileri doğrulayan ilk resmi basın görseli karşımızda duruyor.

   Evan Blass (@evleaks) tarafından yayınlanan görüntü, akıllı telefonun ön tasarımını gözler önüne sererken, aynı zamanda cihazın arkasını, yanlarını ve S Pen kalemini de ortaya koymuş durumda.

   Note 8'in diğer sızıntılarla paralel göründüğünü ve tasarım olarak Galaxy S8+ modeline oldukça benzediğini söyleyebiliriz. Aslında iki cihaz pek çok açıdan benzer olacak, zira ekran boyutları da neredeyse aynı. S8+ modelinde 6.2 inç ekran yer alıyordu, Note 8'de ise 6.3 inçlik bir ekran görünüyor.

Parmak izi tarayıcısı S8'le aynı yerde

     Fotoğraflar, Samsung'un S serisi için hayata geçirdiği çerçevesiz tasarım trendini devam ettiren telefonun ön kısmını ortaya koyarken, sağ kenarda Bixby butonunu ve arka kısımda çift flaşlı bir çift kamera sisteminin olduğunu görünüyor.

   Donanım Haber'de yer alan biligiye göre, sızdırılan görseller, parmak izi tarayıcısının Galaxy S8'le aynı konuma yerleştirildiğini ortaya koyuyor. Yani bu modelde de tarayıcı arka panele ve kameranın yanına entegre edilmiş. Galaxy S8 serisinde bu yerleşim eleştirilmiş ve kullanıcıların yanlışlıkla kamera lensini lekelemelerine yol açtığı söylenmişti.

   Galaxy Note 7'nin kötü hatıralarını unutturmaya ihtiyacı olan Samsung için Note 8 modeli kritik önem taşıyor. Cihazla ilgili tüm detaylar 23 Ağustos tarihinde New York'ta düzenlenecek basın toplantısı ile açıklanacak.

Editör: TE Bilisim