Mimar Sinan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinde yapılan programa okul müdürü, müdür yardımcıları ve öğretmenleri, Sultangazi Ravza Kız Kur’an Kursu öğrencileri ve çok sayıda veli katılım gösterdi.

İstanbul Times Haber Merkezi/ Merve Saraç 

Sultangazi Mimar Sinan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde 9.sınıfların İmam hatibin ilk yılında Kuranı Kerimi okuma ve anlamanın anısına Kuran-ı Kerim okumada başarılı olan 16 öğrenciye gösterdikleri performansa bağlı olarak verilen ödülleri okul müdürü Mehmet Bozkaya ve Meslek dersleri Kur’an-ı Kerim öğretmeni Gülsena Kara takdim etti.

“Kur’an Okuyoruz” programında. Kur"an okumaya geçen öğrenciler için düzenlenen tören açılış konuşması ile başladı. Ardından öğrencilerden İpeksu Öztürk ve Nacize Korkmaz’ın. Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. 9.sınıf öğrencileri arasından oluşturulan ilahi grubu Mekke ilahisini seslendirdi. Kum sanatı video görselinden sonra yine kız öğrencilerin oluşturduğu oratoryo şiir dinletisinde bulundu. Okul 9. Sınıf öğrencilerinden Dilansu Kurukafa’nın yaptığı “Sahabenin Kur’an Anlayışı” konulu sohbet ilgiyle dinlenildi. “Kur’an ayetleriyle konuşan kadın” tiyatro gösterisi ile devam eden program Okul Müdürü Mehmet Bozkaya’nın konuşmasıyla devam etti.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol gereğince Sultangazi İlçe Müftülüğünce görevlendirilen Kur’an öğretmeni Gülsena Kara’nın koordinesinde ve okul idaresinin desteği ile hazırlanan programda Okul Müdürü Mehmet Bozkaya yaptığı konuşmada şunları söyledi.

“ Öncelikle bu güzel programı hazırlayan Gülsena Kara hocamıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyor ve hepinize hoş geldiniz diyorum. Okul – Cami buluşması çerçevesinde Sultangazi İlçe Müftülüğünce Kur’an Okumaya destek amaçlı olarak okulumuzda görevlendirilen Gülsena Kara hocamızın gayretiyle güzel bir programdayız. Öğrencilerimize destek olan Sultangazi ilçe Müftülüğüne, Gülsena hocamıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.

Bu tür Kur’an’dan söz eden, Kur’an-ı anlatan programlarda başkaca bir söze gerek yok. En güzel kelamdan, en güzel kitaptan bahseden bir programda söylenecek bir söz olamaz. Kur’an Mekke’de indi. Kur’an, Kur’an nedir bilmeyen bir topluma, Kur’an nedir bilmeyen bir insana indiriliyor. Kendi toplumunda Emin unvanlı, herkesin güvendiği Muhammed’e 610 yılında Hira mağarasında Kur’an inmeye başlıyor. İlk emir hepinizin bildiği ikra, oku’dur.

Oku emrinin gayesi anlamaktır. Oysa biz de Kur’an okuma sadece metin okuma olarak görüldü. Kıraati üzerine çok emekler verilmesine rağmen onu anlamaya, anlatamaya dönük hiç mesai harcamadık. Müslüman’ız, Müslüman olduk ama Kur’an-ı anlamayan birileri olarak ortalıkta dolaşmaya başladık. Kur’an hayatımıza işlenmezse Kur’an-i hayattan söz edilemez. Ne yazık ki insanlar Kur’an-ı hocalardan öğrenmeye gayret etmektedir. Oysa Kur’an hocalara değil bütün insanlara inmiştir. Bütün insanların Kur’an-ı anlayıp bütün hayatına geçirmesi gerekiyor” dedi.

Okul öğrencilerinden Ebrar Albayrak’ın yaptığı duadan sonra öğrencilere ödül takdimine geçildi. Okul müdür yardımcısı Mehmet Çavdar’ın sunumu ile okul müdürü Bozkaya ve Kur’an öğretmeni Kara öğrencileri tebrik ederek madalyonlarını ve Kur’an-ı Kerim, tesbih ve gülsuyundan oluşan hediye paketlerini verirken misafirlere de lokum ikram edildi.

Editör: TE Bilisim