TFF'den 5 milyon TL

TFF'den 5 milyon TL
Aziz Yıldırım'ın tesis için 5 milyon TL talep ettiği ileri sürüldü...
Aziz Yıldırım'ın tesis yapımında kullanmak için 5 milyon TL yardım talep ettiği ileri sürüldü... Federasyonun gönderdiği paranın bir kısmının şike harcamalarında kullanıldığı iddia edildi.

Futbolu sarsan şike soruşturmasında her geçen gün vahim iddialar ortaya atılıyor. Fenerbahçe'nin Futbol Federasyonu'ndan tesisleri için aldığı 5 milyon liranın bir bölümünün şike harcamalarında kullanıldığı ileri sürüldü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü şike soruşturması dosyasının en önemli bölümlerinden birisini, şike ve teşvik için kullanılan paranın kaynağı oluşturuyor. Bu kapsamda Futbol Federasyonu'ndan Fenerbahçe'ye aktarılan parasal kaynağın bir bölümünün şike faaliyetlerinde kullanıldığının tespit edildiği ileri sürüldü.

İstediği anda kulübe para aktarabiliyordu!

Polisin yaptığı teknik takip ve araştırmalarda çok önemli bilgilere ulaşıldı. Dosyada yer aldığı ileri sürülen bilgilere göre, Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener, federasyon seçimlerinde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın desteğini arkasına alabilmek için Yıldırım'a yasal ya da yasa dışı her türlü desteği vermeye çalıştı. İddiaya göre Aziz Yıldırım, federasyondan istediği anda kulubüne para aktarabilmekteydi. Yine iddiaya göre Yıldırım, bu paraların bir kısmını şike faaliyetlerinde kullandı.

Federasyondan gelen para aracılara verilmiş

Dosyada yer aldığı ileri sürülen bilgilere göre; Aziz Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak 19 Nisan 2011'de gittiği Ankara'da, Başbakan Erdoğan'dan, Fenerbahçe tesislerinde kullanacağını belirterek, 5 milyon TL federasyon yardımı talep etti. Yıldırım, Başbakan Erdoğan'ın bu talebe olumlu cevap verdiğini daha sonra Mahmut Özgener'e iletti. 21 Nisan 2011 günü de Özgener, Yıldırım'a paranın onaylandığı bilgisini verdi. Bu paranın kulübe aktarılmasından sonra 29 Nisan 2011'de kulubün Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan'ın, Fenerbahçe'nin oynayacağı maçlar için şike faaliyetleri yürüten kişileri tek tek yanına çağırıp görüşme yaptığı ileri sürüldü. Bu görüşmelerde, federasyondan alınan paradan şike faaliyetlerinde kullanılmak üzere aracılara para verildiği saptandı.

200 bin TL Eskişehir maçında kullanıldı!

Yelkovan'ın ilk olarak Olgun Peker ile birlikte hareket eden Sami Dinç'e şike faaliyetlerinde kullanımak üzere para vereceğini, Şekip Mosturoğlu'na, "Sami bana gelebilir, Ayşe tatile çıksın" şifresiyle bildirdiği ileri sürüldü. Daha sonra İlhan Ekşioğlu'nu yanına çağıran Yelkovan'ın şike faaliyetlerinde yer alan Ali Kıratlı'ya ödeme yapmak üzere para verdiği kaydedildi. Son olarak Bülent İşçen'in aracılığıyla Ahmet Çelebi ve Abdullah Başak'a para ödemesi yapıldığı iddia edildi. Teknik takipte, Yıldırım'ın özel girişimleri ile 5 Nisan 2011'de federasyondan alınan ödeneğin 200 bin lirasının Eskişehir-Fenerbahçe maçı için şike parası olarak kullanıldığının belirlendiği de ileri sürüldü.

Fotomaç

Editör: TE Bilisim