Beşiktaş dünya çapında ses getirecek bir adımın eşiğinde... NBA tarihinin en önemli oyuncularından biri olan Kobe’nin Siyah-Beyazlı formayı giymesi için geri sayım başladı. Sponsor arayışları hız kazandı. Türk Hava Yolları, ön plana çıkarken, Beşiktaş camiasının içindeki şirket sahiplerinden ses seda çıkmadı. Başkan da dünkü yönetim toplantısında “Sponsor olmasa bile Kobe’nin parasını cebimden veririm. Ama bu kulübün tek eşeği ben miyim” diye dert yandı.

Beşiktaş Yönetimi dün çok özel gündem maddeleriyle toplandı. Öncelikli konular ise Tayfur Havutçu’nun cezaevinde bulunması dolayısıyla teknik direktörlüğe getirilecek isim konusunda izlenecek yol haritası ve Amerika’da bile sansasyon yaratan dünyaca ünlü basketbolcu Kobe Bryant’ın transferiydi.

Futbol takımının teknik direktörlüğü konusunda 10 numara karar verildi. Şike soruşturmasının ilk gününden bu yana doğru adımlar atan, taraftarı gerecek beyanatlar vermekten kaçınan yönetim, Tayfur Havutçu’nun aklanacağına olan inancını bir kez daha net bir şekilde ortaya koydu. Yönetim hocasına sahip çıktı ve oybirliğiyle Tayfur Hocanın göreve devamına karar verdi. Carlos Carvalhal’i de vekaleten göreve getirdi.

Bir diğer önemli konu ise Kobe Bryant’tı. Toplantıdan çıkan sonuç şu... Demirören Kobe’yi alıp getirecek. Bu transfer için Beşiktaş’ın kasasından bir kuruş çıkmayacak. Transferleri THY ile başkanın şirketlerinden Moil üstlenecek. Yönetim kurulundaki diyaloglara gelirsek...

Başkan Yıldırım Demirören, Kobe’nin transferini gerçekleştirmek için ilerleyen saatlerde Amerika’ya uçacağını söyledi. Hatta bu seyahat nedeniyle toplantı saat 11.00’e alındı. Yönetim içindeki bazı isimler Kobe ve Deron Williams transferlerine olumlu yaklaşmasa da başkan çok büyük önem veriyordu. İki yıldızın transferine pek sıcak bakmayan yöneticiler, bu oyuncuların kulübe büyük mali yük getireceği
fikrini savundu.

Başkan, THY dışında da arayışlarının sürdüğünü, transferlerin sponsorlar tarafından karşılanacağını, bulunamaması durumunda da sponsorluğu kendisinin üstleneceğini ifade etti.

YALÇIN’LA GİTTİ
Yöneticiler ise bu kez de “Sponsorluğu düşünüyorsan bu oyuncuları getirme, basketbol şubemizin tüm sponsorluğunu üstlen” önerisini getirdi. Başkan bu öneriye de karşı çıktı. Deron Williams ve Kobe Bryant transferlerinde kararlı olduğunu vurguladı. Ama bir yandan da sitem etti.

Sitemi Beşiktaş camiasına yönelikti: “Böyle isimlerin Türkiye’ye gelmesi sadece Beşiktaş için değil Türk basketbolu adına da önemli. Kobe’nin Beşiktaş’a gelebileceğini söylemesi bile dünyada hangi konuma geldiğimizin çok açık bir göstergesi. Bu transferde THY’nin desteği arkamızda. Başka sponsor arayışlarım da var. Çalışmalarım sürüyor. Son ana kadar bekleyeceğim.

Bir sonuç elde edemezsem de sponsorluğu ben üstleneceğim. Ama bu kulübün de eşeği ben miyim? Başka kimse yok mu bu Beşiktaş’ta.” Başkan işte bu sözlerle toplantıya noktayı koydu ve birkaç saat sonra da yönetici Şeref Yalçın ile birlikte Amerika’nın yolunu tuttu.

Yöneticiler ise “Başkan kafayı taktı, bu işi bitirmeden dönmez” yorumunu yaptı. (Habertürk)

Editör: TE Bilisim