Yeni şafak gazetesi spor Müdürü Erhan Köknar'ın hazırlayıp sunduğu Şubat ayı söyleşisinde futboldaki  son gelişmeler masaya yatırıldı.

Spor yorumcusu Osman Tanburacı’nın konuk olduğu programda Türk futbolunda yaşanan süreç ve şampiyonluk yarışı değerlendirildi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Spor Servisi

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Arif Erdem'in yurt dışı gezisinden dolayı iştirak edemediği programa, salondaki seyirciler de soru ve görüşleriyle katkı sağladı. Arif Erdem’ in futbolcu izlemek için acil yurt dışına gittiğini belirten Tanburacı, Mart ayında gerçekleşecek söyleşiye Erdem’in de dahil olacağı bilgisini paylaştı.

3 Büyüklerin yanında özellikle Zeytinburnuspor taraftarı Osman Tanburacı’ yı soru yağmuruna tuttu.

Yabancı futbolcu transferine yönelik soruları Tanburacı tek cümle ile yanıtladı. “Atatürk Cumhuriyeti gençlere emanet etti. Biz Futbolu emanet etmekten korkuyoruz.” Gazetecilerin olaylara objektif yaklaşmadığını belirten Tanburacı, medya doğruları söylemiyor değelendirmesinde bulundu.

Play off sisteminin Türkiye için uygun olmadığını belirten usta yorumcu, “sistem ancak Belçika gibi 8 takımı olan liglerde uygulanabilir” dedi.

İşitme Engelliler Yoğun İlgi Gösterdi

Zeytinburnu Belediye’ sinin sosyal sorumluluk kapsamında  “Bu Söyleşileri Duymayan Kalmayacak” başlığı ile hayata geçirdiği, söyleşilerde işitme dili tercümanı bulundurma adımı meyvelerini veriyor. İstanbul’ un birçok noktasından işitme engelli sporseverin katıldığı söyleşide,  engelliler sorularını iletti; Tanburacı’ dan gelen cevabı dikkatle takip etti.

Tanburacı lige dair kısaca şu değerlendirmelerde bulundu. “Galatasaray’ ın  kanatsız 57 puanla birinci olması şaşırtıcı. Fenerbahçe’ de moral bozuk buna rağmen 2. Olması  önemli. Trabzonspor çok oyuncu kaybetti. Sivasspor’u flaş olarak görüyorum.”

Editör: TE Bilisim