TFF, Etik Kurulu’nun şikeye yönelik yaptığı incelemeyi beklerken, Başkan Aydınlar, 9 Eylül’e kadar alınacak kritik karar öncesi kutsal topraklara gitti.

Başkan olmasından 3 gün sonra tatildeyken deprem etkisi yaratan şike operasyonuyla uyanan Mehmet Ali Aydınlar, uzun süre emniyet, adliye ve TFF binası üçgeninde mekik dokumuştu. Ligleri 9 Eylül’e erteleyerek kamuoyundaki ‘ateşi düşüren’ Aydınlar, Türk futboluna yön verecek karar arefesinde kutsal topraklara gitti. 21 Temmuz’da Habertürk’e “Bu işin vebali, günahı var” diyen Aydınlar, Umre’de ellerini açıp dualar ederek doğru ve adil bir karar vermeleri konusunda Allah’tan yardım istedi.

Kolay değil; Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanı seçilmesinden sadece 3 gün sonra kucağına bırakılan ve ülkeyi sarsan şike bombasıyla uyandı... Hemen tatilini yarıda kesip büyük bir koşuşturmanın içine girdi. Türk futbol tarihinde yaşanan en büyük depremi doğru adımlarla yönetmeye çalışırken, sürekli üzerine çevrilen kameralar ve tutulan mikrofonlara yaptığı konuşmalarla da kamuoyunu aydınlatıp izleyecekleri yol hakkında sıcağı sıcağına ilk ağızdan bilgiler verdi.

Aydınlar’ı sıkça ekranlarda görmeye alışkın gözler, son olarak 25 Temmuz’da liglerin 9 Eylül’e ertelendiğinin açıklamasının ardından pek ortalarda gözükmeyişine anlam veremedi. “Başkan çok bunalmış, yorulmuştu. Biraz kafasını dinliyor. Başkan yurt dışına tatile çıktı” gibi iddialar dolanmaya başladı. Ancak başkan tatilde değil, Umre ziyaretinde çıktı.

HAYIRLARA VESİLE OLSUN’

“Etik Kurulu’nun bize vereceği tavsiyeler ışığında 9 Eylül’e kadar adı geçen kulüplerle ilgili kesin kararımızı vereceğiz” diyen Mehmet Ali Aydınlar, bu tarihi dönemeç öncesi Umre’de dualar etti. Mekke’deki Hira Dağı’na çıkan, Kabe’yi tavaf eden, Arafat’a giden Aydınlar, Cin Mescidi’nde namaz kıldı. Aydınlar’ın Medine’ye de geçip Uhud Dağı ve Şehidliğini ziyaret ettiği bildirildi. Kutsal topraklarda ellerini açıp Allah’a sığınarak doğru ve adil bir karar vermeleri konusunda yardım isteyen Aydınlar, çıkacak kararların da hayırlara vesile olması dileğinde bulundu. Ramazan ayında umre vazifesini yerine getiren Aydınlar’ın önümüzdeki hafta İstanbul’a geleceği öğrenildi.

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın G.Saray konusunda yaptığı açıklamaların çarptırılmasından rahatsızlık duyduğunu söylediği öğrenildi. Aydınlar’ın, “F.Bahçe için aynı şeyi demezken, G.Saray için ‘Kupayı alabiliriz’ dedi” şeklinde oluşan tepkileri değerlendiren Aydınlar’ın “Ben bugüne kadar hiçbir takımımız için bu ya da şu olur demedim. Ben ‘eğer suç varsa bekleyen cezalar bunlardır’ dedim. Asla G.Saray özelinde ya da başka takım özelinde konuşmadım, konuşmam. Sözlerimin farklı şekilde değerlendirilmesi beni üzüyor” dediği öğrenildi. (Habertürk)

Editör: TE Bilisim