Tayfur Havutçu’nun tutukluluğunun devam etmesi nedeniyle teknik direktörsüz kalan Beşiktaş Yönetimi yarın olağanüstü bir toplantı yapacak. Siyah-beyazlılar teknik adam krizine nokta koyacak, çare arayacak.

Şike soruşturması nedeniyle bir süredir tutuklu olarak Metris Cezaevi’nde bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu’nun itirazının kabul edilmemesi nedeniyle, Beşiktaş Yönetimi yarın kulüp binasında toplanma kararı aldı. Başkan Yıldırım Demirören yönetiminde yapılacak olan toplantıda, teknik adam krizinin noktalanacağı bildirildi.

Siyah-beyazlıların hukukçu Asbaşkanı Engin Baltacı, camianın endişe taşımaması gerektiğini ifade ederek, “Beşiktaş’ın her duruma, her şeye hazır bir yönetsel yapısı, kurumsal kimliği vardır. Taraftarlarımızın hiçbir şeyden kuşkusu olmasın. Yapılması gereken ne varsa her şey eksiksiz yapılıyor. Biz bunları kamuoyuyla paylaşmıyorsak, sürece zarar vermeme kaygısından kaynaklanıyor” dedi.
Baltacı şöyle devam etti: “Tutuklu olan arkadaşlarımızla ilgili şüphe, 1-2 telefon görüşmesinden ibarettir. Bunun dışında teknik takip ve suça yönelik hiçbir konuşma yoktur. Ahmet Ateş’in bir adres tarifi dışında kayıt altına alınan bir konuşması yoktur. Bir hukukçu olarak bunları esas alarak değerlendirirsem ortada suçlamaya ilişkin ferdi bir şey yoktur. Fakat kendimi savcı yerine koyamam. Kararı adli merciler veriyor.”

Her hafta başvuru!

Beşiktaş’ın hukuk işlerinden sorumlu yöneticisi Ahmet Akpınar ise, “Tayfur Havutçu ve diğer arkadaşlarımızla ilgili üst mahkemenin verdiği karar hepimizi şoka soktu. Başımızda şu an bir teknik direktör yok. Yönetim olarak çaresini bulacağız. Ancak itirazlarımızı da sürdürmeye devam edeceğiz. Geri çevrilen itiraz dilekçemiz, tutukluluğun kaldırılması yönündeydi. Bundan sonra yapacağımız itirazlarımız içerideki arkadaşlarımızın serbest bırakılması yönünde olacak. Bu itirazların bir sınırı yok. Mahkemelere saygımız sonsuz ama biz hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız” ifadelerini kullandı.


Beşiktaş’ta futbolculara dört gün izin verildi

Yeni sezon hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla sürdüren Beşiktaş’ta futbolculara 1 Ağustos Pazartesi gününe kadar izin verildi. BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde ısınma koşularıyla antrenmana başlayan siyah-beyazlılar, bir süre pas ve şut çalışmaları yaptıktan sonra yarı sahada yapılan çift kale maçla idmanı tamamladı.
Tedavileri devam eden Mustafa Pektemek, İsmail Köybaşı ve Ersan Adem Gülüm’ün dışında, milli takım kampında bulunan Atınç Nukan’ın yer almadığı antrenmana, izinli olan Quaresma, Fernandes, Sidnei ve Bebe de katılmadı. Guti ise takımdan ayrı koşularını sürdürdü. Kartal, 1 Ağustos Pazartesi günü yapacakları antrenmanla yeni sezon hazırlıklarına devam edecek. Öte yandan takımın ikinci kamp dönemi için arayışlar da devam ediyor.

Otellerin kaybı 300 bin EURO

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Erzurum’da oynanması gereken Süper Kupa finalinin ertelenmesi, kent ekonomisine ciddi bir darbe oldu. 15 bini aşkın taraftarın rezervasyonlarını iptal etmesiyle birlikte 10 milyon liralık bir kaybın söz konusu olduğu bildirildi. Dedeman Ski Lodge Otel Müdürü Murat Altuğ Kargı, “Kaybımız büyük. Palandöken Dağı’nda bulunan 4 otelin kaybı, 150 bin euronun üzerindedir. Buna şehirdeki otelleri de dahil edersek kayıp oranı 300 bin euronun üzerindedir” dedi. (Milliyet)

Editör: TE Bilisim