Haftayı Karabük deplasmanında galibiyetle kapatarak moral depolayan, son iki sezonun şampiyonu Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi' nde ki tek temsilcimiz olarak bu akşam G gurunda Porto İle karşı karşıya gelecek. 21.45'te başlayacak olan maçta Beşiktaş, UEFA' dan gelen disiplin  cezası nedeni ile Portekiz' e taraftar götürmedi.
 

Temsilcimiz Devler Ligi'ne deplasmanda alacağı puan ya da puanlarla başlamak isterken; geçen sezon D. Kiev'e yenilerek gruptan çıkma şansını son anda kaybeden Kara Kartal, bu kez işi son maça bırakmak istemediği için Porto karşısında iyi bir sonuç alarak iddiasını ortaya koymak amacında. Porto, Premier Lig'de 5'te 5 yaparken; oynadığı rakiplerin (Braga hariç) güçsüz ekipler olması gözden kaçmadı. Porto, Portekiz Ligi'nde 12 gol attı, kalesinde hiç gol görmedi. 
 

Tek Eksik Gökhan Gönül
Sakatlığı bulunan Gökhan Gönül deplasmana götürülmezken, sağ bekte Adriano' nun ya da Necip' in oynaması bekleniyor. Ayrıca Karabük maçında dinlendirilen Cenk Tosun, Quaresma ve Atiba' nın da Porto maçında ilk onbirde olacağı gelen haberler arasında.

 

Muhtemel Onbir
Beşiktaş' ın Porto karşısına şu onbir ile çıkması bekleniyor.
Fabri- Adriano- Tosic- Pepe- Caner- Atiba- Oğuzhan- Talısca- Babel- Quaresma- Cenk

 

Torre,, Corana VE Brahimi' ye dikkat.
Porto, bu sezon maç başına 17.8 top çalma ile oynadı. Özellikle 4 orta saha orijinli isim top çalmada etkili oluyor. Maç başına 14 top kesme istatistiği yakalayan mavi-beyazlılar; orta saha ve defans oyuncuları top arası yaparken başarılı oluyor. Torres, Corona ve Brahimi gibi isimler çok rahat adam geçebiliyorlar, bu nedenle maç başına adam geçme istatistikleri de 11.4 olarak dikkat çekiyor. Mavi-beyazlılarda en fazla şut atan oyuncu, 5 maçta 5 gol atan Aboubakar'ın ardından 4 şutla Marega olurken, en çok kilit pas atan Alex Telles 3.2, en fazla adam geçen Brahimi de 4.8'lik istatistik yakaladı.

 

Vincent Abobakar ve Pereira Cezalı
Porto'da iki futbolcu cezalı durumda bulunuyor. Portekiz temsilcisinde, geçen sezon Beşiktaş'ta forma giyen Aboubakar'ın yanı sıra 33 yaşındaki tecrübeli savunma oyuncusu Maxi Pereira da cezasından dolayı bu akşam forma giyemeyecek. Aboubakar, geçen sezon siyah-beyazlı takımın UEFA Avrupa Ligi'nde Olympiakos ile oynadığı maçta rakibine yönelik hareketi nedeniyle 3 maç ceza almıştı. Bu cezası nedeniyle siyah-beyazlıların Lyon ile yaptığı iki karşılaşmada forma giyemeyen Aboubakar, cezasını bu akşamki maçta tamamlayacak.

 

EDİTÖR YORUMU/ Kadir KARAKA

Sezona oyun anlamında geçen sezonu aratarak başlayan Beşiktaş, özellikle yeni transferlerin hazır olmaması soru işaretleri yarattı. Buna rağmen ligde 4 maç sonunda 10 puan toplamayı başardı. Bu akşam ki maç ile zorlu bir fikstüre girecek olan Beşiktaş' ta tek eksiğin Gökhan Gönül olması sevindirici. Ayrıca Portekiz temsilcisinde tek önemli eksik Abobakar.. Bu sezon Porto' nun gol yükünü çeken Kamerun'lu yıldız 3 maç cezalı ve klasik 4-4-2 formatında oynayan Porto için bu önemli bir eksik.

Portekiz ekibinde özellikle bek oyuncularının kalitesi dikkat çekerken savunma ikilisinin hataya meyilli olması eksik yönleri. Beşiktaş geöen sene Napoli deplasmanında 3 puamla dönmüştü ve bu maçada neredeyse o ilkonbirle çıkacak. Ayrıca kulubesi geçen sezondan daha zengin. Brahimi, özellikle içe kat etmesi ve driplingi ile tehkilke yaratacak oyuncuların başında gelirken, orta saha ikilileri Danilo ve Torres, Atiba- Oğuzhan ikilisi ile benzer özelliklere sahip. Bu bakımdan orta saha da daha çekişmeli mücadeleler bekliyorum. 

Seyir zevki yüksek bir maç bizleri bekliyor. Beşiktaş bu maçtan en az bir puanla döneceğini söylemek çok ütopik olmasa gerek... 

Editör: TE Bilisim