01 Aralık Perşembe günü saat 19.00 da, Kültür Merkezi Nikâh Salonunda, Kağıthane Belediyesinin ev sahipliği ve sponsorluğunda yapılan programa İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Kağıthane İlçe Kaymakamı A. Akın Varıcıer de katıldı.

2010 Yılında İstanbul’da kurularak faaliyete geçen ve bir Sivil Toplum Kuruluşu olan Federasyonun amacı, çocuklarımızın yatkın olduğu spor dallarının tespitini oyun ortamında saptayarak, yavrularımızı başarılı olabileceği branşlara yönlendirmek. Dünyada bir ilki gerçekleştiren ve Seksek, Mendil Kapmaca, Birdirbir gibi Sokak Oyunları Ligini başlatan ÇOSKF nin diğer bir amacı da, Dünya Çocuk Oyunları sahasında da geleneksel kültürümüze özgü oyunlarımızı, Dünya Ülkelerine tanıtmak.Üye Okullar arasında, 2011–2012 sezonunu başlatan Federasyonun halen 60 civarında spor kulübü bulunmaktadır. Kağıthane İlçesinden de 12 Okulun üye olduğu Federasyon, Hasbahçe İlköğretim Okulu Spor Salonunda Cumartesi ve Pazar günleri lig müsabakalarını sürdürecek. Programa İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun yanı sıra Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Akçal, ÇOSKF Başkanı Mehmet Mutlu, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Çakır ve Mevlüt Öztekin, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Üye Öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasında ÇOSKF Başkanı Mehmet Mutlu, kısaca Federasyonun amacından bahsederek, spor yapılabilecek kentsel oyun alanlarının gerekliliğine değindi. Mehmet Mutlu, bu alan ve imkânların sağlanmasında desteklerini esirgemeyen Kağıthane Belediyesi ve Başkanı Fazlı Kılıç’a ayrıca teşekkür etti.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da programın genişleyerek devam etmesinin güzel bir gelişme olduğunu söyleyerek yeni dönemin başarılı ve hayırlı olmasını diledi. Fazlı Kılıç, İlçe Kaymakamı Varıcıer’e ve Federasyon Başkanı Mutlu’ya teşekkür etti.

İlçe Kaymakamı A. Akın Varıcıer, burada bir araya gelinme sebebinin çocuklarımız olduğunu dile getirerek, sergiledikleri oyunların sosyal ve psikolojik boyutlarına değindi. Varıcıer, bu oyunların artırılarak devam etmesi dileğinde bulunurken, bu imkânları sağlayan Fazlı Kılıç’a da teşekkür etti.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, konuşmasını, çocukları da yanına toplayarak sürdürdü. Ömrünün en güzel yıllarını çocukluk döneminde yaşadığını ifade eden Mutlu, çocukluğunu doya doya yaşayan insanların yaşamlarını mutluluk içinde geçirdiklerini vurgulayarak, her yaşın kendine has meşguliyetlerinin olduğunu söyledi. H. Avni Mutlu, yeni sezonu Kağıthane’de başlatan Fazlı Kılıç’a teşekkür ederek, Çocuk Oyunları Liginin yeni sezonda hayırlı olmasını diledi.

Program, kuraların çekilmesinden sonra İstanbul Valisinin seksek oyunuyla başlangıcını yaptığı çocuk oyunlarıyla sürerken, resepsiyondaki ikramlarla güzel bir gece geçirildi.

Editör: TE Bilisim