Türkiye Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası, 2884 sporcunun katılımıyla Ankara Taha Akgül Spor Salonu’nda yapıldı.

Türkiye genelinden rekor bir katılımın gözlendiği şampiyonada sporcular Dünya Şampiyonası’na gidebilmek için kıyasıya mücadele etti. 25-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Yıldızlar Taekwondo Türkiye Şampiyonası'na 74 ilden 682 kulüp katıldı. Bayanlarda 1360, erkeklerde 1496
sporcunun yer aldığı şampiyonaya ilgi de yoğundu.

Kağıthane Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Hakan Kaya, 57 kiloda 2 maç sayı farkıyla, 2 maç nakavtla ve 3 maç final müsabakası dâhil, sayı nakavtıyla Türkiye Şampiyonu oldu. Gösterdiği başarıdan dolayı Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun resmî sitesinde yayınlanmış olan ve sadece 20 sporcunun gönderileceği 7-10 Ağustos’ta Özbekistan’da düzenlenecek Yıldızlar Dünya Şampiyonası’na direkt olarak katılmaya hak kazandı.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin genç sporcuyu tebrik ederek başarılar diledi. Başkan Öztekin, ‘’ Bizler gençlerimize güveniyoruz. Her birinin keşfedilmeyi bekleyen, geliştirilmesi gereken yetenekleri var. Yeter ki onlara doğru zamanda, doğru yerde destek olalım. Kağıthane Belediyesi Spor Kulübü’müze bağlı sporcumuz Hakan Kaya da onlardan biri. Yeni dönemde spora ve sporcuya olan desteklerimizi sürdüreceğiz.’’ şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim