Kulüp başkan ve temsilcileriyle buluşan TFF Başkanı M.Ali Aydınlar, yaşanan süreç ve uygulamalarla ilgili bilgiler aktardı. Toplantının başında “Soruşturması sanıldığından karışık. Adı henüz ortaya çıkmayan 5-6 kulüp daha muhtemelen ceza alabilir. Biz yoğun biçimde çalışıyoruz. Hiçbir kulübü kollamıyoruz. Türk Futbolu’nun lehine sonuç alacak yöntemi biliyoruz. O nedenle ligleri 9 Eylül’e erteledik. Medya üzerinden ortamı germeyelim. Oturup burada konuşalım” dedi. Aydınlar sonra da Beşiktaş, F.Bahçe ve G.Saray’a yönelik şu ifadeleri kullandı:

“Süreç içinde sergilediği tavrından dolayı Beşiktaş kulübüne teşekkür ederiz. Beşiktaş kupayı iade ettiği için UEFA’dan teşekkür aldık.. Bu kulübümüz büyük bir fair play örneği gösterdi. Federasyon olarak sayın başkana ve yönetimine teşekkür ederiz.”

“SAYIN başkan, kulüplerimizle daha önce yaptığımız toplantıda oturup belli kararlar aldık. Siz o toplantıda yoktunuz. Sayın Ali Dürüst vardı. Dışarıda siz başka açıklamalar yaptınız. Ali Beyi de zor durumda bıraktınız. Bizce bu durum hiç şık olmadı.”

“BİLGİ ve belgeleri şu anda değerlendiriyoruz. UEFA’ya hesap vereceğiz ve özerkiz. Bu nedenle belgeleri alma hakkımız var. Ama hiç kimseyle paylaşamayız. Suç işlemiş oluruz. Sizin muhatabınız savcılık. Bizden değil belgeleri oradan alın.”

3 kulüp geç ayrıldı!

TFF’nin dün Süper Lig kulüpleriyle yaptığı toplantıya ilk gelen G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav’dı.. Yaklaşık 2 saat süren toplantı 17.45’te biterken, başta G.Saray Başkanı Ünal Aysal olmak üzere diğer kulüp başkanları federasyondan ayrıldı.. Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve F.Bahçe 2. Başkanı Nihat Özdemir ile asbaşkan Ali Koç ise diğer başkanlardan 1.5 saat sonra TFF’nin İstinye’deki binasından ayrıldılar..

Çıkışta sadece İlhan Cavcav konuşurken, “Biz TFF’nin alacağı her kararın arkasında olacağımızı bildirdik” dedi.. Bu arada Ali Koç ve Nihat Özdemir’in çıkışta keyifsiz oldukları gözlendi. (Vatan)
Editör: TE Bilisim