Zeytinburnu Belediye meclisinde düello

 

Zeytinburnu Belediyesi Ekim ayı meclisinde CHP’li meclis üyelerinin başkan ile ilgili sert iddialarda bulunmaları Belediye başkanı Murat Aydın'ı  fena kızdırdı. 

Başkan Aydın iddialara cevap vermek için kürsüye geçip çok uzun bir cevap vererek iddialarını ispat etmneyenler müfteridir dedi.

Başkan hızını alamayınca defalarca hacca giden ve ibadetleri konusunda oldukça hassas olan bir çok meclis üyesi de Cuma namazına gidememiş oldu.


İstanbul Times Haber Merkezi

 

CHP’nin tecrübeli meclis üyesi ve Grup başkan vekili Ercihan Ekşi yaptığı konuşmada Belediye başkanı Murat Aydın’ın sürekli yurt dışına gittiğini iddia ederek başkan mademki bu kadar çok yurt dışına gidiyor bari belediyeyi yönetecek bir memur atasın sataşmasından sonra kürsüye çıkan Zeytinburnu belediye başkanı Murat Aydın bu iddiayı ortaya atıp ispat edemeyenler müfteridir dedikten sonra bu yıl günü birlik Kırgızistan seyahati ve Gazilerimizle birlikte Kıbrıs seyahatimin yanında bir iki tane daha yurt dışı  gezim ya vardır ya da yoktur bu mu sürekli yurt dışında olmak dedi.

 

Meclis Üyesi İlkay Biber İstanbul Times’ı örnek gösterdi.

 

CHP Zeytinburnu Belediye  meclis üyesi İlkay Biber’de yaptığı konuşmada belediyenin 1999 depreminden bu yana somut hiçbir şey yapmadığını İstanbul Times Gazetesine konuşan Nermin Çalışkan isimli bir vatandaşın Murat Başkana kentsel dönüşüm ne olacak sayın başkanı dediğini buna karşında başkanın o konular beni aşar dediğini söyleyerek arzu edilirse İstanbul Times Gazetesinin o nüshası arşivlerimde var size takdim edebilirim dedi.

 

Bir başka CHP.li meclis üyesi de İhalelerin yandaşlara verildiğini iddia ederek haksızlık yapıldığını söylemesinden sonra tüm iddialara cevap veren Belediye başkanı Murat Aydın’ın oldukça sinirli olduğu gözlerden kaçmadı.

 

İhalelerin yandaşlara verildiğini iddia etmek tamamen bir insafsızlıktır diyen Aydın o kadar sinirlemişti ki Cuma Namazına gitmek yerine iddialara cevap vermeyi tercih etti.

 

Cumaya gitmedi ilahi adalet hemen geldi

 

Belediye meclisinin uzayacağını ve 2012 yılı bütçe görüşmelerinin sanıldığının aksine kısa sürmeyeceğini hesaplayamayan belediye yönetimi gelecek  yılın bütçesine nasıl yapacağı da merak konusu oldu.

 

Cuma namazına gitmek isteyen bir çok meclis üyesi Başkanın konuşmasını terk edip gidemedikleri için çok rahatsız oldukları kendini belli ediyordu.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın annesi vefat ettiğinden dolayı evde taziyeleri kabul etmenin dışında başka hiç bir iş yapmamasına karşın Cuma saatinden evinden çıkıp Camiye gidip cumasını kılmasına karşın Zeytinburnu belediye başkanı Murat Aydın ve ekibinin meclisi Cuma saatine denk getirmeleri anlaşılabilmiş değil.

 

Murat Aydın’ Cuma namazına gitmeyerek mecliste konuşmayı tercih etmesi sonrası  aracına binip belediye’den çıkmak isteyen Başkan Aydın’a bariyer sürprizi.Araç yere doğru açılıp kapan bariyerlerin üstüne geldiği zaman bariyer bir den havaya kalkıp aracın alt aksamına büyük oranda zarar verdi.Bunun üzerine başkan Murat Aydın başka bir araç ile belediyeden ayrıldı.Günün esprisi ise Cuma’ya gitmedi ilahi adalet hemen geldi oldu.

 

 

Editör: TE Bilisim