AK Parti Teşkilat Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, 27 Haziran'daki kongrede İstanbul İl Başkanlığı için Genel Merkezin adayının Aziz Babuşcu olduğunu belirtti.

Ferdi TÜRK- İstanbul Times ÖZEL HABER

27 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan İstanbul 3. Olağan İl Kongresi öncesinde, AK Parti, İstanbul teşkilatı bir araya geldi. İl Başkanlığı binasında yapılan toplantıya AK Parti Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Fatih Şahin, İl Başkanı Aziz Babuşcu, İstanbul Milletvekilleri, Kadın Kolları İstanbul İl Başkanı Ayfer Yaman, Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Kalaycı, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Yürütme ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, il kongrelerinin AK Parti ve 2011 hedefleri için çok önemli bir süreç olduğunu belirtirken, medyanın da kongrelere olan ilgisine ve bazılarının kongreler hakkında suni haberler ile müdahale etmeye çalıştıklarını iddia etti.

İki aylık bir süreçte, tüm il kongrelerinde aday olacak isimler üzerinde tek tek durulduğunu belirten İpek, “Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, İl Başkanları hususunda son derece hassas ve dikkatli davranmaktadır.” dedi.

İpek, İstanbul 3. Olağan İl Kongresine ilişkin süreci değerlendirirken, Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Genel Merkezimiz 1, 5 ay öncesinden İstanbul'da Aziz Babuşcu ile yola devam kararı almıştır." dedi.

Konuşmasında, İstanbul'un siyasette Türkiye'nin yansıması olduğunu söyleyen Haluk İpek sözlerini, "Aziz Babuşcu ile yolumuza daha güçlü devam edeceğiz. İstanbul Kongremizden çıkan sonucun Türk Demokrasisine olumlu katkıda bulunmasını temenni ediyoruz" ifadeleri ile noktaladı.

Bu açıklamanın ardından 27 Haziran'da yapılacak olan kongrede 2 aday olacağı kesinleşmiş oldu. Daha önce adaylığını açıklayan Metin Külünk ile birlikte Aziz Babuşcu'da kongredeki adaylığı kesinleşti.

Haberin Videosu;

Editör: TE Bilisim