''Sahte çürük raporu'' davasında emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, 9 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, bu davanın tutuksuz, hükme bağlanan ''Balyoz Planı'' davasının tutuklu sanıklarından Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok ile tutuksuz sanıklar Tahir Mete Turan, Taylan Özgür Düşko, Hayrullah Çelebi ve İsmail Es katıldı.

Duruşmada mütalaaya karşı savunma yapmak için söz alan Üçok, geçen hafta emekliye ayrıldığını söyledi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Metin Özçelik'in emekliliği dolayısıyla tebrik ettiği Üçok, savunmasının ardından beraatini talep etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanıklardan Üçok'un, ''örgüt üyesi olmak'' suçundan 1 yıl 8 ay ve 3 ayrı ''dolandırıcılık'' suçundan 4 yıl 2 ay, 1 yıl 3 ay ve 2 yıl 6 ay olmak üzere toplam 9 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırırken, bu sanığı, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a yönelik ''yağmaya teşebbüs etmek'' suçunun da aralarında bulunduğu 52 eylemden ise delil yetersizliğinden beraat ettirdi.

Sanıklardan Murat Tugay Tepe'yi, 52 eylemi kapsayan ''örgüt kurmak yönetmek'', ''yağma'', ''yağmaya teşebbüs'' ve ''dolandırıcılık'' suçlarından toplam 142 yıl 11 ay hapisle cezalandıran heyet, bu sanık hakkında, verilen cezanın miktarı ve suç nedeniyle tutuklu geçen süre de dikkate alınarak, tutuklanmak üzere yakalama emri çıkartılmasına karar verildi.

Heyet, iş kadını Sibel Fatma Çarmıklı ve oğlu Murat Can Çarmıklı'nın, ''suç örgütüne üye olmak''tan 1 yıl 3'er ay ve ''dolandırıcılık'' suçundan da 1 yıl 3'er ay olmak üzere toplam 2 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırılmasını kararlaştırdı.

Diğer sanıklardan Erdem Kılıç'a toplam 51 yıl 6 ay, Fehmi Suna'ya 5 yıl 10 ay, İsmail Es'e 4 yıl 2 ay, Tahir Mete Turan'a 10 yıl 10 ay, Ömer Uçar'a 13 yıl 4 ay ve Taylan Özgür Düşko'ya da 8 yıl 4 ay hapis cezası öngören heyet, sanıklar Kahriman Cömert, Aydın Atay, Derya Aydoğan, Mehmet Çelik, Ahmet Metin Kökenek ve Hayrullah Çelebi'nin ise ''örgüt üyeliği'' suçundan beraatlerine karar verdi.

Mahkeme heyeti, mağdur Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a yönelik ''yağmaya teşebbüs'' suçundan yargılanan sanıklar Ahmet Zeki Üçok, Murat Tugay Tepe, Erdem Kılıç, Fehmi Suna, Sibel Fatma Çarmıklı ve Murat Can Çarmıklı'nın, inandırıcı delil elde edilemediği gerekçesiyle bu suçtan beraatlerine hükmetti.  
Editör: TE Bilisim