Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Sadrettin KARADUMAN görevini, partide 2008 kongresinde Genel İdare Kurulu GİK üyeliğine seçilen Erol ERDOĞAN'a devretti.

Kurtulmuş'un göreve atadığı il başkanı kim? Daha önce hangi görevlerde bulundu? 29 Mart yerel seçimlerine yeni bir liderle giren ve siyasi arenada oy artıran Saadet Partisi'nde İstanbul İl Başkanı değişti.

Ferdi TÜRK- İstanbul Times / ÖZEL HABER

Milli Görüş'e ve Prof Dr Necmettin ERBAKAN'a bağlılığı ile bilinen Sadrettin KARADUMAN'ın görevden alınması birçok soru işaretini taşırken henüz Genel Merkez ve İl Başkanlığı tarafından bir açıklama yapılmamış olması da yeni soru işaretlerini oluşturdu.

Milli Görüş'ün yayın organı Milli Gazete'nin görmezden geldiği, teşkilat mensuplarının bilgilendirilmediği bu değişim bazı haber sitelerinin "özel haber"i şeklinde kamu oyuna duyruldu.

SADRETTİN KARADUMAN NELER YAPMIŞTI?

1988 sonları Bakırköy Milli Gençlik Vakfı’nın yönetimine giren , daha sonra 1992’de Bakırköy idare olarak bölündüğünde Güngören'de ikamet ettiği için Güngören'de çalışmalarına devam eden KARADUMAN Güngören Milli Gençlik Vakfı’nın Kurucu İlçe Başkanı oldu. Bu tecrübelerin ardından 1994 yılında Refah Partisi Güngören İlçe Başkanlığı'na atanan KARADUMAN Refah Partisi kapatılıncaya kadar İlçe Başkanlığı yaptı. 1999 yılında yeni kurulan Fazilet Partisi'nde il yönetimine giren KARADUMAN Fazilet Partisi'nin kapatılması ve Saadet Partisi'nin kurulması ile görevine il yönetim kurulu üyeliği ve 3. bölge başkanlığı ile burada devam etti.

22 temmuz 2007 milletvekili seçimlerinden sonra Osman Yumakoğulları'ndan görevi devralan Sadrettin Karaduman büyük bir özveri ile il yönetiminin yeniden yapılandırılması, ilçe teşkilatlarının oluşması ve mahalle teşkilatlarının güçlenmesi hamlelerini başlattı.

Görev süresi boyunca teşkilata ve teşkilatçılığa önem veren başkan KARADUMAN istişareye önem vermesi, ilçe teşkilatlarının taleplerini dikkate alması, mahallelerin isteklerine kadar ilgilenmesi ile dikkatleri çekti. Saadet Partisinin İstanbul 3. Olağan İl Kongresinde 450 delegenin 443 ünden oy alarak seçilmiş başkan olarak görevine devam etti. Görev alınmasından önce 22 Temmuz 2007 seçim giderlerinden doğan borçların kısa sürede ödenmesi için büyük gayret gösteren KARADUMAN, borçsuz bir il başkanlığını yeni başkan Erol ERDOĞAN'a devretti.

3. Olağan İl Kongresinde gösterdiği Milli Görüşcü tutum ile hiçbir baskıya boyun eğmeyerek ilçe yönetimlerinin istişareleri ve il yönetiminin kararı ile tespit edilen Genel Merkez Delege listesinin değiştirilmesi ve istişareye dayanmayan atanmış bir liste sunulmasına karşı durmuş ve Milli Görüş liderinin onayı ve desteğiyle tek liste ile seçime girme başarını göstermişti.

Son gelinen noktada 29 Mart 2009 seçimlerinde Saadet Partisi İstanbul il teşkilatı olarak gerçekleştirilen başarılı bir aday tespit süreci ile İstanbul ve ilçelerinin belediye başkan adaylarını seçimden aylar önce belirleyen KARADUMAN, aday tespit çalışmalarında Milli Görüş'ün tüm organlarının kendi ilçelerindeki adaylar hakkındaki görüşlerine başvurarak hazırladığı geniş bir yelpaze ile tüm Milli Görüşcülerin sesini duyurabilecekleri bir İl Başkanlığı oluşturarak istişareye verdiği önemi siyasi arenada ortaya koymuştu.

EROL ERDOĞAN KİM?

Erol Erdoğan daha Numan Kurtulmuş'un İstanbul İl Başkanı olduğu dönemde yönetimde görev almış ve Kurtulmuş'un partinin başına geçtiği kongrede GİK üyesi olmuştu.

Sinop Boyabat doğumlu olan Erol Erdoğan, Marmara İlahiyat Fakültesi mezunu.

Sakarya Üniversitesi'de Sosyoloji'de yüksek lisans yapan Erdoğan, Eğitim, basın, yayın ve kültür alanlarında yöneticilik ve danışmanlık görevlerinde bulundu.

Erol Erdoğan,Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın 1999 yılında Fazilet Partisi adayı olarak Belediye Başkanı olduğunda bir dönem basın danışmanlığını yapmıştı.

Nida, Mavikuş, Yeni Dünya, Şehrengiz, SPD Sosyal Politikalar dergilerinde editörlük ve yazı işleri görevlerinde bulunan Erol Erdoğan, edebiyat ve fotoğrafla ilgileniyor.  Bengisu.Net, Ayvakti, Şehrengiz dergilerinde şiirleri yayınlanan Erdoğan, aynı zamanda Milli Gazete'de yazarlık yapıyor. Evli ve iki kız babası.

Erol Erdoğan ismi 29 Mart Yerel Seçimlerinde Saadet Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Prof.Dr.Mehmet Bekaroğlu'nun "Siyasetin Sonu" adlı kitabında  “Saadet Partisi'ni terk etmek için istifa etmek” kararı alan kişiler listesinde geçiyordu.

Kitabın 515. sayfasından:

SAADET'TE YAPILACAK İŞ KALMADI İSTİFA EDELİM!

“Daha önce defalarca yaptığımız gibi yine İstanbul’da toplandık. Toplantıda Numan Kurtulmuş’un yanı sıra Ekrem Baki, Musa Akbal, Erol Dilaver, Remzi Çakır ve Erol Erdoğan vardı.  Bundan sonra ne yapmamız gerektiğini 5 saati aşkın süren toplantıda tartıştık. Yapılacak bir işin kalmadığı burada daha fazla durmanın yıpranmak, gereksiz tartışmalara girmek ve asılsız ithamlara maruz kalmak anlamına geleceği o nedenle de istifa etmemizin en doğru iş olacağı kararına vardık. Orada bulunanlardan hiçbiri bu karar karşı çıkmadı.”

ORTALIK HALA KARIŞIK

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Sadrettin Karaduman’ın görevden alınışı yaşanan gelişmelerle tam bir muammaya döndü. Gerçeği öğrenmenin mümkün olmadığı, kimin doğru yazdığını anlamanın güç olduğu bu karmaşık ortam da  İstanbul İl başkanlığın da görevli bir yetkiliden aldığımız bilgiye göre kesin olarak Erol Erdoğan’ın İl Başkanı olduğu yönünde.

Sadrettin Karaduman Numan Kurtulmuş tarafından görevden alınarak yerine Erol Erdoğan’ın atanması Milli Görüş’ün yayın organı Milli Gazete tarafından hiç bahsedilmedi. Milli Gazete’nin Milli Görüş için böylesi önemli bir haberi neden atladığı ise hala soru işareti olarak kalmaya devam ediyor.

 

Olayları asıl belirsizleştiren ise Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığının resmi internet sitesinde il başkanı olarak hâla Sadrettin Karaduman gözükürken hemen yanındaki haber alanında ise Erol Erdoğan’ın kongreleri yaptığı bilgisine yer veriliyor olması.

İstanbul İl Başkanlığının sitesindeki ilginçlikler bu kadarla kalmıyor. Haber5.com sitesinde 12 Haziran’da İstanbul’un yeni il başkanı olarak duyurulan Erol Erdoğan’dan İl Başkanlığının resmi internet sitesindeki 15 Haziran tarihli “Saadet'in iktidara yürüyüş kongreleri” başlıklı haberinde hâla GİK üyesi olarak bahsediliyor. 18 Haziran’daki bir başka haberde de Erol Erdoğan il başkanı olarak değil yine GİK üyesi olarak tanımlanıyor.

Sitenin sürekli güncellendiği haberlerin güncelliğinden belli… Siteyi güncelleyenlerin de Sadrettin Karaduman’ın altında il başkanı tanımını yazan resmini başköşede görmemesi imkânsız. Kamuoyu tarafından akıllara peki niye kaldırılmıyor sorusu geliyor…

 

Olay sıcaklığını korurken, resmi bir açıklama da hâla yapılmamışken farklı yerlerden, farklı haberler de kamuoyuna sıkça servis yapılıyor.

 

Milli Görüş tabanına yönelik yayın yapan Ajans 5 ve Haber 5 internet siteleri arasında ise tam bir çelişki söz konusu… Ajans 5 internet sitesi akşama doğru yayınladığı bir haberle Sadrettin Karaduman’ın teşkilattan yapılan tepki sonucu il başkanlığı görevine iade edildiğini duyururken ardından karşı atağa geçen Haber 5.com açıklamayı yalanladı, bu siteyi suçladı.

Haber atlamanın artık mümkün olmadığı, iletişim alanında altın çağın yaşandığından bahsedildiği bir dönemde başka gazetelerin ve internet sitelerinin olaya sessiz kalması gözlerden kaçmıyor. 

GENEL BAŞKAN YURT DIŞI GEZİSİNDE  

Konu ile ilgili görüşünü aldığımız İl Yönetiminde görevli bir isim, “Genel Başkanımız görevlendirmenin yapıldığı günün ertesi günü yurt dışı seyahatine çıkmıştı.  Kendisinin yurt dışında olduğu bir dönemde il başkan değişikliğini basına bildirilmesi doğru olmaz. Kendileri yurt dışı dönüşünde konuyla ilgili bir açıklama yapacaktır.” Şeklinde açıklama yaptı. 

KARADUMAN NASIL GÖREVDEN ALINDI? 

Son seçimlerdeki adaylıklar ve seçim sonunda ilçe başkanlıklarının devamı ve değiştirilmesindeki süreç, teşkilatı sıkıntıya soktuğu ancak Karaduman’ın durumun çok fazla büyümemesi ve teşkilatın yıpranmaması için gündeme getirmediği söyleniyor.

 

Ancak yaşanan olumsuz gelişmelerin giderek büyümesi üzerine Sadrettin Karaduman, böyle gidilemeyeceğini, Genel Başkan Numan Kurtulmuş’a bildirdiği ve Kurtulmuş’un “İşlerin düzeleceği” yönünde telkinler yaparak Sadrettin Karaduman’a sabırlı olması yönünde tavsiyelerde bulunduğu söyleniyor. 

Genel Başkan Numan Kurtulmuş’un bu telkinleri sonucu Sadrettin Karaduman, çalışmalarına devam etmiş ancak bu konuşmadan kısa bir süre sonra Genel Merkez tarafından İl Başkanı değişikliği kendisine iletildiği belirtiliyor. 

MURAT AYDIN- NUMAN KURTULMUŞ YAKINLIĞI 

Genel Başkan Numan Kurtulmuş’a yakınlığı ile bilinen Erol Erdoğan’ın, İl Başkanı olarak atanmasının nedeni olarak yeni oluşan ekibin ilk hamlesi olarak lanse ediliyor.

Numan Kurtulmuş’un Fazilet Partisi İstanbul İl Başkanı olduğu dönemde, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın basın danışmanlığını Erol Erdoğan yapmıştı.

Fazilet Partisi’nden Zeytinburnu Belediye Başkanı seçilen Murat Aydın’ın, Döneminin İl Başkanı olan Numan Kurtulmuş ile yakınlığı biliniyordu. Bu yakınlık dönemlerinde gündeme gelen Zeytinburnu’nda ki VOLVO Otomotiv binasının kaçak yapılması ,bunun karşılığında Belediye’ye 3 adet aracın hediye edilişi ve bu araçlardan birinin Murat Aydın tarafından Numan Kurtulmuş’a hediye edildiği iddiaları sıkça gündeme gelmişti.

Bu iddiaları o dönem sürekli yalanlayan Erol Erdoğan, bir süre sonra Basın Danışmanlığı görevinden ayrılmıştı.

Editör: TE Bilisim