Saadet İstanbul’da Yerel Medya Buluşması

Erbakan Ailesinin miras uyuşmazlığından dolayı Saadet Partisinin yıpratılmaya çalışıldığı bir ortamda Saadet partisi İstanbul İl başkanı Selman Esmerer 60’a yakın yerel medya mensubu ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı..

İl başkan yardımcıları ve bir çok ilçe başkanının da katıldığı toplantıda yaklaşık olarak 140’a yakın  kişinin bulunduğu il binasında adeta 2014 seçim hazırlığımı yapılıyor dedirtti.


İstanbul Times Haber Merkezi


HİZMET BELEDİYECİLİĞİNİN YERİNE RANTA DAYALI BELEDİYECİLİK ALDI

Toplantıda konuşan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, belediyelerde yaşanan yozlaşmalara, İstanbul’daki kentsel dönüşüm, 2B gibi sorunlara vurgu yaparak çözümün ancak Milli Görüş belediyeciliğinde olduğunu belirtti.

Hizmet belediyeciliğinin yerini ranta dayalı çalışmaların aldığını söyleyen Esmerer, yapılan hizmetlerdeki amacın daha çok oy almak, belediye başkanının tanıtımını yapmak olduğunun atını çizerek vatandaş faktörünün ikinci planda kaldığını belirtti. “Belediyenin kasasından yapılan israfların insanımızın cebinden çıktığını belediye başkanları artık fark etmelidirler”  diyen Esmerer üç liralık hizmeti duyurmak için beş lira harcamanın akıl karı olmadığını dile getirdi.


PLANSIZ YAPILAŞMA ŞEHRİN SÜLUETİNİ BOZDU

İstanbul’da plansız yapılaşma neticesinde tarihi siluetin bozulduğunu, füze gibi yükselen kulelerin trafiğin yoğun olduğu bölgeleri daha bir keşmekeş içine çektiğini belirten Esmerer, trafik sıkışıklığı ve yoğunluğun stresi de beraberinde getirdiğini, bunun ise insan sağlığını tehdit eden en büyük unsur olduğunu vurguladı.


ÇILGIN PROJE YERİNE ANADOLU’YA İŞ İMKANI OLUŞTURUN


İstanbul’da çılgın projeler gerçekleştirmek yerine gençlere Anadolu’da istihdam imkanları açmanın gerekliliğini dile getiren Esmerer, İstanbul’da beklenen deprem tehlikesi de göz önüne alındığında şehrin istiap haddini doldurduğunun artık farkına varılması gerektiğini söyledi.


Şehrin her yanında mantar gibi türeyen AVM’lerin küçük esnafı yok ettiğini bunun ise ciddi istihdam sorununu da beraberinde getirdiğini söyleyen Esmerer, AVM mağazalarında çalışan personelin de çalışma şartlarının sorgulanması, uzun çalışma saatleri ve gün boyu yüksek müzik sesi gibi sorunlar sebebiyle AVM istihdamında da düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi.


İSTANBUL’A ‘PEMBE METROBÜS’ ÖNERİSİ

İstanbul’daki trafik sorununda kısmen rahatlama sağlamasına karşın metrobüslerdeki izdihamın da dikkat çekici boyutlarda olduğunu hatırlatan Esmerer, “ Özellikle kadın yolcular için Pembe Metrobüs önerisini gündeme getirdik.

Her 3-4 metrobüsten sonra sefere çıkacak bir pembe metrobüs, hamile, yaşlı ve çocuklu bayanlar ve tüm İstanbullu kadınlar için rahat bir yolculuk sağlayacak. Metropolde yaşamanın ve toplu ulaşımı kullanmanın getirdiği zorluklar en azından bayanlar için hafifletilmelidir. Biz bu gaye ile İBB Meclis Üyelerimizin imzasıyla bu teklifimizi belediye meclisine sunduk. 26 Mart – 1 Nisan arasında da bu amaçla metrobüs duraklarında imza kampanyası başlatacağız.” dedi.

 

MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLERİNİ YARINLARA HAZIRLIYORUZ

Saadet Partisi İstanbul İl başkanlığının iki yıl sonra yapılacak yerel seçimler için çalışmalara başladığını ve birkaç ilçede iddialı olduklarını belirten Esmerer, “İnsanımız yeniden hizmet belediyeciliği ile tanışacak. ‘
Kenarı Dicle'de bir kurt aşırsa koyunu, Gelirde adl-i ilahi sorar Ömer'den onu” sözü mucibince hareket edecek, Milli Görüş belediyecilerini hazırlıyoruz’ şeklinde konuştu.


YEREL MEDYA MENSUPLARININ DA HAKLARI VAR

İstanbul’da yerel medya mensubu olmanın sıkıntılarından da bahseden Esmerer, yerel medya mensuplarına ulusal basın mensupları ile aynı hakların verilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “İstanbul’da her gün yayınlanan yerel gazeteler var. Bu gazeteler ilçelerinde gündemi bile belirleyebiliyorlarsa onları görmezden gelemezsiniz. Yerel medya mensupları basın camiasının kılcal damarlarıdır” şeklinde konuştu.


İstanbul Times Haber Merkezi (İTAH)

Editör: TE Bilisim