Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, DTK'nın dün açıkladığı "Demokratik Özerklik" ile ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, dün okunan sonuç bildirgesiyle ilgili metin incelemeye alındı.

BDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda, BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş, DTK Genel Başkanı ve bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk, BDP'li milletvekilleri, Belediye Başkanları ve DTK üyelerinin katılımıyla dün yapılan toplantının ardından "Demokratik Özerklik" kararının alındığı açıklanmıştı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, DTK Genel Başkan Yardımcısı ve Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk tarafından yapılan açıklamaya ilişkin soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında sonuç bildirgesiyle ilgili metin incelemeye alındı. İnceleme sonucu suç unsuruna rastlanması halinde dava açılacak.

Demokratik Toplum Kongresi üyeleri, dün özerklik ilan ettiklerini açıklayarak şöyle demişti:

"Kendimizi yönetme, güç ve iradesine sahip olduğumuzu belirtiyoruz. Demokratik özerklik sadece kürt halkı için değil, tüm Türkiye halklarının inanç ve kültürlerinin kendisini özgürce ifade edeceği bir çözüm modelidir. Tüm toplumların doğal yaşam sistemidir. Demokratik özerklik bir devleti yıkmak değildir. aynı zamanda bir devlet sistemi de değildir. halkın devlet olmayan kendi coğrafyasındaki öz yönetime katılma sistemidir. Ortak vatan anlayışı temelinde Kürt halkı olarak demokratik özerkliğimizi ilan ediyoruz."

Editör: TE Bilisim