BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, partisi tarafından düzenlenen demokratik özerkliği kutlama şöleninde yaptığı konuşmada, "Kürt halkının talepleri kabul edilinceye kadar Başbakan Erdoğan şunu çok iyi bilsin ki, Kürdistandaki kirli savaş da bitmez" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından demokratik özerkliğin ilanının ardından Hakkari’de BDP İl Örgütü tarafından şölen düzenlendi. Şölende Kürt sanatçılar şarkılar söylerken, havai fişekler atıldı. BDP il binası önünde toplanan kalabalık, ilk olarak Kürt sanatçı Rojin ve Mehmet Sönmez’in şarkılarıyla coştu. Halay çeken vatandaşlarla kol kola giren BDP Milletvekili Esat Canan ve Adil Kurt da gece geç saatlere kadar kutlamalara eşlik etti.

STATÜ İSTİYORUZ

Şölende Kürtçe bir konuşma yapan BDP milletvekili Adil Kurt, Kürtlerin yeni anayasada statü sahibi olmak istediğini söyledi. Kurt, "Biz milletvekilleri olarak Kürt halkının bu talepleri yerine gelene kadar ne bedeller gerekiyorsa ödemeye hazırız. Biz diyoruz ki, Kürt halkının inkar ve imhasını isteyen böylesi bir parlamentoyu kabul etmiyoruz ve böylesi bir parlamentoya gitmeyeceğiz. TBMM bizim de parlamentomuzdur. Madem ki bu parlamento yeni bir anayasa paketi hazırlıyor. O zaman Kürt halkının istem ve talepleri de bu parlamento da yer almalı, Kürtler de burada statü sahibi olmalıdır. Biz diyoruz ki, artık Kürt halkı üzerinde uyguladığınız ret ve inkar politikalarınızdan vazgeçin. Kürtlerin varlığını kabul edin. Kürtlerin talepleri artık kanunlarda da yer almalı. TBMM bunları kabul ediyorsa o parlamonto bizim de parlamentomuzdur. Bunu kabul etmeyen parlamento bugüne kadar bizim parlamentomuz olmadığı gibi, bundan böyle de bizim değildir" dedi.

ÖLDÜRÜLEN KÜRTLERE TERÖRİST DİYORLAR

İlan edilen demokratik özerklikten geri adım atmayacaklarını belirten Kurt şöyle devam etti: "Kürt halkının talepleri kabul edilinceye kadar Başbakan Erdoğan şunu çok iyi bilsin ki, Kürdistandaki kirli savaş da bitmez. Biz diyoruz ki, eğer bedelse Kürt halkı büyük bedeller ödedi. Acıysa Kürt halkı bunların hepsini gördü. Şimdi demokratik çözüm zamanı. Artık ne Kürt gençleri, ne de Türk gençleri ölmesin. Bu topraklarda öldürülen her bir gencin ölümü yüreğimize ateş düşürüyor.

Bizler hiç bir ölümden hoşnut değiliz. Sayın Erdoğan ve Sayın Cumhurbaşkanı Gül de sadece bir kez desinler ki artık bu ölümler olmasın. Öldürülen Kürt gençleri de bizim gençlerimizdir. Ancak onlar öyle demiyor. Öldürülen Türk gençleri için şehit, Kürtler için terörist diyorlar. Bizim gençlerimiz şehittirler. Çünkü hak yolunda ve mücadale uğruna şehit olmuşlar. Onların bir deyimi var. Demirden korksaydık trene binmezdik diye. Biz de eğer korksaydık bu yolda mücadele etmezdik. Kürt halkı artık bu haksızlıkları kabul etmez. Birlik ve beraberliğimiz olduğu müddetçe hiç kimse bizi bu mücadelemizden vazgeçiremez. Bizler diyalogdan yanayız. Bu halk 10 bin insanını Başbakan Erdoğan hoşnut olsun diye şehit vermedi. 4 bin insan Erdoğan’ın keyfi için göç etmedi. Kürtler tek bir şey istiyor. Barış ve Kürt sorununun bu yolla çözümü."

Editör: TE Bilisim