Kentsel dönüşüm yok oldu

Partisinin ilçe başkanlığında bir çok konuda Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın'a sert eleştirilerde bulunan MHP.ilçe başkanı Av.Fethi Ahmet Alpaslan Başkan Aydın'ın Zeytinburnunu iyi yönetemediğini iddia ederek ilçenin bulunduğu konum tarihi surların yanıbaşında ve marmara denizine sıfır olmasına rağmen ilçenin bu iki özellikten faydalanamadığını söyleyerek bu işler her gün bir televizyona çıkıp Zeytinburnu'nun arka sokakları Paris gibi demekle olmuyor dedi. 

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber


İşte MHP.Zeytinburnu ilçe başkanı Av.Fethi Ahmet Alparslan'dan Murat Aydın Hodri meydan dedirten  basın açıklaması
 

İstanbul'da kentsel dönüşüm yapılacak semtleri belirlendi ve de açıkladı. Afet riski altındaki alanların dönüşümüyle ilgili hazırlanan yasa taslağına göre, dönüşüm çalışması ilk olarak büyükşehirlerden başlayacak, fay hattında bulunan depreme dayanaksız yerleşim yerleri ile kaçak ve mühendislik hizmeti alınmadan yapılan binalar öncelikli olarak yıkılacak. Zeytinburnu ilçemizde ya mühendislik hizmeti alınmadan kaçak olarak yapılmış bina, yol ve alt yapı yok, ya da belediye ve yerel idare Zeytinburnu’nda hiç yok.  

 

Deprem yasasının çıkmasının ardından çalışma yapılacak bölge ve iller hükümet tarafından belirlenecek, parsel ve binalarla ilgili olarak depremde yıkılma riski yüksek binaların yıkımı mülkiyet sahiplerinin 3’te ikisinin izni alınarak gerçekleştirilecek.


Öte taraftan Yerel idare, Deprem ve Kentsel Dönüşüm gündeme geldiğinde katıldığı bütün radyo ve televizyon programlarında, basında verdiği demeçlerinde İlçemizin de acil olarak kentsel dönüşüm sahası içinde olması gerektiğine vurgu yapıyor, hatta bir kesimin kentsel dönüşümü engellediğini haykırmaktan geri durmuyor.


Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın;

·    İlçemizin de acil olarak Kentsel Dönüşüm sahası içinde olması gerektiğine vurgu yapıyor.

·    Bir kesimin Kentsel Dönüşümü engellediğini belirtiyor,

·    
Zeytinburnu’nun 1.Deprem bölgesi içerisine alınmasının, amacını Deprem Odaklı yatırımlardan öncelikli olarak yararlanması için olduğunu söylüyor,


Peki, Zeytinburnu bu listenin neresinde? Öyle ya, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın İlçemizin neresinde? Bir soru daha, Semtimiz, mahallemiz, binamız, hanemiz, sokağımız, park ve bahçelerimiz, alt yapımız, iş yerlerimiz, iletişim ve aktarma istasyonlarımız, DASK’larımız kentsel dönüşümün neresinde?


Mahalle Afet Gönüllüleri onca imkânsızlıklara rağmen afete hazırlıksız yakalanmama çabasında, ya bizler, onlar, on binlerin mahvoluşunu temaşa edecek olan yerel idare ve yöneticileri sizler kentsel dönüşümün neresindesiniz?


Depremin gelip çattığında, haritadan silinmiş şehir, beton çöplüğüne dönüştüğünü denetleme adına kimleri suçlamayı planladınız?

Kentsel Dönüşüm ile ilgili büyük yatırımlar yapacağınızı her fırsatta dile getiriyorsunuz! Kentsel dönüşüm adına rantsal sahalar oluşturdunuz ve kapitale peşkeş çektiniz!  Hatta Başbakan Hükümeti kaybetme pahasına da olsa bunun gerçekleşeceğini söylüyor.  Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve ekibi, sizler projelerinizde KENT- SEL dönüşüme RANT-SAL projeler mi oluşturdunuz? Doğru ya! Sel için sal gerek, kent için rant gerek! Seçmen size oy verdi, çünkü Zeytinburnu İlçemize, semtimize, mahallemize, insanımıza getiri gerek dedi. Bu getiri gelecekte rant için mi? Yoksa kent için mi?


Zeytinburnu 1999 Depremi sonrası 1.Drece öncelikli deprem riskli ilçeler arasına ısrarla sokulmuştu. İlçemizde Kentsel Dönüşüm yapılıyor denilerekten, Zeytinburnu’nun birçok yerine dev inşaatlar dikildi ve devasa reklamlarıyla da devam ediyor.   Bu inşaatlar tamamlanmadan piyasa koşullarında elit kimselerin alabileceği fiyatlara daireler kapışırcasına reklam panolarından ve bina maketleri üzerinden satıldı ve hiçbir Zeytinburnu’lu buradan daire alamadı.

Yine tapusu olduğu halde, kaçak ve yasal olamayan tadilatlar nedeniyle mülk sahipleri, tapusuna ve binasına hasretle bakar oldu. Şimdi sıra Sümer’de THE VELİEFENDİ reklam panolarından, inşaat maketlerinden bilmem kaç Trilyona daire satarken Sümer Halkı bu dönüşümden ne zaman faydalanacağını ise umutsuz bekliyor. Umutsuzlar çünkü ZEYTİNBURNU inkâr edilerek REAL İSTANBUL kalitesinde kapital oluşturulmuş.


Tapu ile noter arasında kalmış mülk sahibi, Zeytinburnu Belediyesi ile mahkeme arasında sıkışmış mağdurlar,  yok sayılan hukuk, kanun benim diyen yerel yöneticiler gerçeğimizle hep birlikte yüzleşelim! Gelin hep beraber üstümüze vazife olanı yapalım!


Deprem binaları, kötü projeleri, hukuksuz uygulamaları yıkar, Zeytinburnu insanını yıkacak olan her şeyden evvel yerel yöneticiler ve ekibi olacağını biliyoruz! Ölü soyuculuğundan elde edilecek getiriyi hesap etmiş olmalısınız, ancak yıkılmış aileler, sönmüş ocaklar, mahvolmuş ekonomi, tıka basa dolmuş kabristanlar, toplu ölümler ve faturası ağır yaralılar arasında kimler olacağını da biliyor musunuz? 

 

Anadolu’nun ve İstanbul’un deprem gerçeğini tecrübe ettik, biliyoruz! Peki, siz koltuğunuzu kaybetme pahasına vicdanınızın sesini dinliyor musunuz?

 

Terörist işini, vakıf ihanetini, belediye personeli görevini, deprem gereğini yapıyor da Zeytinburnu Belediye Başkanı ve ekibi, AK Partisiyle, belediye kadrosuyla acaba ne yapıyor.

 

Zeytinburnu sakini, çalışanı, peki bizler ne yapıyoruz? Ben kendime sordum! Sadece onlar gibi yapanları uyarıyoruz. Bir imza da siz atın, bu uyarılarımıza katkı sağlayın, çaresizlerin çaresi olmak birliğimizde, dirliğimizde, bütünlüğümüzdedir. Bütünlüğümüze davet eden elleri tutun, gücümüze güç katın, ses verin, hep birlikte haykıralım!

                                                                     Av. F. Ahmet ALPARSLAN

 

 

Editör: TE Bilisim