İstanbul’un genelinde olmak üzere Bakırköy İlçesi Florya Semtinde Florya Sahil Parkı civarlarında İSPARK çalışanları tarafından yönlendirilen araçların uygunsuz ve gelişi güzel park edildiğini hazırladığı yazılı soru önergesi ve yerinde inceleme yaparak çektiği fotoğrafları ile meclis gündemine getiren CHP İBB Meclis Üyesi Berke Merter önergesini meclis toplantısında sözlü okudu, şunları söyledi ve şu soruları sordu:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığına

Parklar insanların hoşça vakit geçirmeleri, streslerini atmaları, çocukların güvenle oyunlarını oynayabilecekleri, rahatça bisikletlerini kullanabileceği alanlar olabilmelidir. Bu güvenliği ve konforu sağlamak İstanbul Büyükşehir Belediyesinin görevidir. Bu güvenlik ve konforu sağlayamadıktan sonra park yapmanında bir anlamı yoktur.

Florya Sahil Parkında ve yanındaki sahil yürüme yolunda çok sayıda arabalar uygunsuz olarak park etmektedir. Yaptığımız araştırmada bu tabloya sebebiyet verenin bizzat İSPARK çalışanlarının yönlendirmesiyle yapıldığını tespit ettik. Bizler yeterince park yok, oyun alanı yok, bisiklet alanı yok? Derken mevcut olan yerlerin düzeninin sağlanmaması mevcudiyeti bile amacına yönelik kullanamadığımızı gösteriyor maalesef.

Acil olarak otopark alanı dışındaki kısımlarına, halkımızı, arabalarını park etmeye yönlendiren İSPARK çalışanlarının bu yanlış uygulamasının düzeltilmesini istiyoruz. Sorularımız:

1. Bu yanlış uygulamanın talimatını kim verdi?

2. Park alanlarımızın denetimleri yeterince yapılıyormu?

Önergemizin Başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi 2018 yılı Haziran ayı Meclis toplantılarında Bahçelievler Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi M. Berke Merter’in imzası ile önerge meclise sunuldu, oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edildi.

Editör: TE Bilisim