BDP destekli bağımsız milletvekilleri Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesi ve KCK tutuklusu milletvekillerinin tahliye edilmemesi nedeniyle bugünkü Meclis açılışını boykot eden bağımsızlar Diyarbakır'da toplandı.

Bağımsız vekillerin Diyarbakır toplantısında YSK'nın Dicle'nin vekilliğini düşürmesi ve tutuklu vekillerinin tahliye edilmemesi kararının görüşüleceği belirtildi.

Bağımsız vekillerin ortak bir açıklama yapmaları bekleniyor. Eski BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sorunun çözümü için hükümetin adım atmaması nedeniyle kararlarında değişiklik olmadığını ve bugün Meclis'te düzenlenecek yemin törenine gitmeyeceklerini belirtti.

Sebahat Tuncel de dün yaptığı açıklamada, "Eğer yarına kadar Hatip Dicle arkadaşımızın milletvekilliğinin geri verilmemesi ya da cezaevinde bulunan tutukluların serbest bırakılmaması durumunda bir yaklaşım olmadığında, bizler parlamentoya gitmeyeceğimizi açıklamıştık. Parlamentoya gitmeyeceğiz ve Türkiye demokrasisi büyük bir yara alarak 24'üncü döneme başlamış olacak" diye konuşmuştu

Bağımsız vekillerin Diyarbakır'daki toplantısında YSK'nın Dicle'nin vekilliğini düşürmesi ve tutuklu vekillerinin tahliye edilmemesi kararının görüşüleceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim