Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi Hayrünnisa Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’ı dün Tarabya’daki Huber Köşkü’nde kahvaltıda ağırladı.

Kahvaltıya Gül çiftinin küçük oğlu Mehmet Emre de katıldı. Gül ve Erdoğan çiftinin Huber Köşkü’nde buluşmaları 1 hafta öncesinden planlandı. Uzun zamandır ailece görüşemeyen Gül ve Erdoğan, Tarabya Köşkü’nde kahvaltı yapmaya karar verdi. Kahvaltı sırasında Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’ın sohbetleri iç ve dış konular olmak üzere siyasi ağırlıklı geçerken, Hayrünnisa Gül ile Emine Erdoğan çocuklarından ve torunlarından bahsettiler.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan, İstanbul’da Libya toplantısı nedeniyle yaptıkları temaslar kapsamında da birbirlerine bilgi verdiler. Hayrünnisa Gül ve Emine Erdoğan kahvaltıda ayrıca PKK’nın Silvan’da gerçekleştirdiği hain pusuda şehit olan askerlerin geride bıraktıkları ailelerinin hüzünlü durumlarını da konuşarak, teröristlere lanet okudular. Kahvaltı buluşması 2 saat 15 dakika sürerken, Gül ve Erdoğan çifti, fırsat oldukça bu tür buluşmaları daha sık yapma konusunda mutabık kaldı. Erdoğan kahvaltı sonrasında, danışmanı Hüseyin Besli ile birlikte Beşiktaş’ta bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisi’ne geçti.

Görüşmenin içeriği özel nitelikli olarak belirtilirken, Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde “Sayın Cumhurbaşkanımızın resmi programları yoktur” ibaresi yer aldı. Başbakanlığın resmi internet sitesinde de sadece Bulgaristan Başbakanı Boyko Boissov ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’u kabulü yer aldı. Bu arada Cumhurbaşkanlığı koruma görevlilerinin basın mensuplarının Köşk’ün bahçesinden görüntü almaması için özel çaba harcaması dikkat çekti. Erdoğan ve Gül, Perşembe günü, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’in de katılımıyla Çankaya Köşkü’nde bir araya gelmişti.(Hürriyet)

Editör: TE Bilisim