Esenler Protokolü İftarda buluştu

Esenler Belediye Başkanı Mehmet  Tevfik Göksu, Esenler protokolü ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ile iftarda bir araya geldi.

İstanbul Times Haber Merkezi


İftarda konuşan Göksu, Somali için birlik ve beraberlik çağrısı yaptıEsenler Kültür Merkezi’nde gerçekleşen iftar yemeği, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun ev sahipliğinde gerçekleşti.

İftara AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, İstanbul Milletvekili İsmail Safi  ile ilçede faaliyet gösteren Siyasi partilerin temsilcileri, Muhtarlar, Esenler Belediye Meclisi üyeleri , Belediye Birim Müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluşları ile yerel derneklerin temsilcileri katıldı.
 
İftar sonrasında konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, iftara katılan herkesi en kalbi duygularıyla selamladıktan sonra her yıl olduğu bu yıl da Esenler protokolü ile bir araya geldiklerini söyledi.  Türkiye’nin en büyük  iftar sofrasını bu yıl Esenler yerine Somali’de kuracaklarını anlatan Göksu, “Somali’deki o açlığı gördükçe Esenler halkının sesine kulak verdik” dedi.

Somali’deki iftarla ilgili önceden belirlenen 100 bin kişilik iftarı aştıklarını kaydeden Göksu, Esenler Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasına ilçe halkının büyük destek verdiklerini söyledi.
 

Somali’ye Ramazan ayı sonuna kadar 1 milyon TL nakdi yardım yapacaklarını vurgulayan Göksu;  çocuk maması, çocuk bezi ve terlik gibi temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan ayni yardımlar yapacakları da belirtti.

Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi Esenler’e Konuşmasına Esenler’de hayata geçen projeleri anlatarak konuşmasına devam eden Göksu, Esenler için çok önemli bir ihtiyaç olan Esenler İmam Hatip Lisesi’nin açıldığını hatırlattı. Göreve geldiği günden bu yana 2,5 yıl içinde Esenler halkının verdiği emanetle Esenler’e hizmet üretmeye çalıştıklarını söyleyen Göksu, Esenler’deki en önemli birincil derecedeki sorunları çözdüklerini vurguladı.

Çok yakın bir zaman içinde İstanbul’un en büyük Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin de Esenler’de açılacağını müjdeleyen Göksu, geriye Esenler’in 2 temel sorunu kaldığını ve bu sorunların çözümü için siyasal güç ve toplumsal konsensüsün gerekli olduğunu belirtti. Siyasal gücü kullanmak konusunda hiçbir eksikliğin olmadığına dikkat çeken Göksu, “Esenler’in geleceği için sizin ortaya koyacağınız toplumsal konsensüs çok önemli” dedi.

Esenler’in geleceğini karartmayınMilli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in geçtiğimiz günlerde Esenler Belediyesi’ne yaptığı ziyareti hatırlatan Göksu, “Milli Eğitim Bakanımız, sokak sokak Esenler’in sorunlarını nasıl çözeriz diye uğraşıyorsa, demek ki Esenler’in siyasal gücünde bir eksikliği yok” dedi. Programda, muhalefete de seslenen Göksu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Gelin ufacık endişeniz için Esenler halkının geleceğini tehlikeye atmayın. Esenler’in geleceğini karartmayın. Gelin Esenler’i esenlik şehri olarak birlikte inşa edelim. Esenler’de yaşayan insanlar, hepimize dua etsin.”
Zengin, fakiri gözetmeliGöksu’nun ardından konuşan İstanbul Milletvekili İsmail Safi, Esenler’den Somali’ye uzanan yardım kampanyasını büyük bir memnuniyetle karşıladığını belirtti.

İftara katılan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da Somali için başlatılan kampanyayı beğendiğini dile getirerek, “Dünya çok acılarla dolu. Her yer de sıkıntılar var. Gayri adil bir dünya. Afrika’da özellikle bugün Somali’de açlıktan bir çok insan ölüyor” dedi. Kenya’ya yaptığı bir ziyareti anlatarak konuşmasına devam eden Kuzu, orada yaşanan insanlık dramına dikkat çekti.

Biz dünyada yükselen değerizİftar programı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’in konuşmasıyla devam etti.  Esenler Belediye Başkanı Göksu’yu tebrik ederek konuşmasına başlayan Erdem, “2,5 yıl da Esenler’e yaptığı hizmetlerle damgasını vuran bir belediye başkanı.

AK Partinin AK Partili il ve ilçe belediyeleri arasında düzenlediği yarışmada, her yıl ödül alan bir belediye başkanı var. O da Esenler Belediye Başkanı. Geçen yıl birinci olmuştu. Bu yıl Türkiye üçüncülüğü derecesini aldı” dedi. Dünyada yaşanan ekonomik çalkantılara dikkat çekerek konuşmasına devam eden Erdem, “Biz bugün sadede Türkiye’deki işlerle ilgilenmiyoruz. Bölgenin gücü olarak bizim dışımızdaki sıkıntılarla da ilgilenmek durumundayız” dedi.

Bir çok ülkenin ekonomisine göre Türkiye ekonomisinin iyi olduğunu söyleyen Erdem,  Türkiye’nin dünyanın neresinde mağdur ve mazlum insan varsa onun sıkıntısını paylaştığını anlattı. Afrika’da yaşanan sıkıntılara da dikkat çeken Erdem, bölgedeki sıkıntıların yönetim ve sömürüden kaynaklandığını belirtti.
 
Bu anlamda Somali’ye yardım  etmek için seferber olan Esenler’i tebrik eden Erdem, konuşmasına şöyle devam etti:

“ Kavga etmeyelim, savaşmayalım. Uçaklar bomba götürmesin, gıda götürsün. Biz dünyada yükselen değeriz. Biz barış istiyoruz, kavga istemiyoruz. Dünyaya savaşın değil, barışın hakim olmasını diliyorum.” 
 
Editör: TE Bilisim