Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hatip Dicle ile durumunun benzerlik taşıdığı iddialarına "Ben hapis yatıp memnu haklarımı almışım. Ama şimdi kesinleşmiş ve ödenmemiş bir cezası var" dedi.

Erdoğan, Meclis kulisinde gazetecilerin, "Hatip Dicle'nin durumu sizin 2002'deki adaylığınızla benzer değil mi? Size işletilen Siirt formülü tekrar işletilemez mi" sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

"Siirt'teki durumla, şimdiki durum arasında hiçbir benzerlik yok. Ben hapis yatıp memnu haklarımı almıştım. Ama şimdi kesinleşmiş ve ödenmemiş bir cezası var. Yani memnu hakları yok. O yüzden hiçbir benzerlik söz konusu değil."

ERDOĞAN YEMİN ETTİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 24. dönem açılışında milletvekilleri yemin etmeye devam ediyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da milletvekili yeminini etti. Meclis Başkanı Oktay Ekşi'nin 'Sayın Recep Tayyip Erdoğan' anonsunun ardından AK Parti grubu Erdoğan'ı ayakta alkışladı. Başbakan Erdoğan kürsüde milletvekili yemin metnini okuduktan sonra yeniden alkışlarla yerine geçti. Erdoğan'a yemin sırası oturumun açılmasının ardından yaklaşık 3 saat sonra geldi

Editör: TE Bilisim