Siyaset, bürokrat, yargı, medya, sağlık, eğitim, ekonomi, ilahiyat gibi her meslekten seçkin isimlerin yer aldığı Dostlar Meclisi, 58’inci toplantısını gerçekleştirdi. Başkanlığını Av.Remzi Yedikardeş’in yaptığı Dostlar Meclisi’nin yemekli toplantısı Bayrampaşa’daki Hilton Otel’de düzenlendi. Sanayici, işadamı, siyasetçi, gazeteci, akademisyen ve bürokratların davetli olduğu Dostlar Meclisi’ne, 22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç da konuşmacı olarak katıldı.

“Dostlar Meclisi bunun hakkını veriyor”

Arınç, davetlilere yaptığı konuşmada, Dostlar Meclisi’ndeki üyelerin samimi ve yardımsever olduğuna dikkat çekerek, “Dostluğun, arkadaşlığın, sevginin su kadar elzem olduğu şu günlerde dostların bir araya gelmesi önemli. Birbirimize bir telefon kadar da yakınız. Hatır sormak aramak, hasta ise ziyarete gitmek hayırlı ise tebrik için aramak... Dostlar arasında bu etkileşime ihtiyacımız var. Bu meclis bunun hakkını fazlasıyla veriyor” diye konuştu.

Dostlar Meclisi Başkanı Remzi Yedikardeş ise yaptığı konuşmada, söz konusu toplantının 58.’sini düzenlediklerini anımsatarak, yapılan toplantıların amacının hiçbir menfaat beklemeden sadece Allah sevgisi için gerçekleştirildiğini kaydetti. Yedikardeş, programa gelenlerin isimlerini tek tek zikrederek, davetlilere teşekkür etti.

Kuranı Kerim tilaveti, dini sohbet ve ilahilerin yer aldığı program, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Muhammet Tekin’in konuşmasıyla devam etti. Tekin, katılımcılara son zamanlarda etkisini belirgin bir şekilde gösteren grip hastalığıyla ilgili bilgi verdi. Muhammet Tekin, grip hastalığının insan vücudunda hangi dönemlerde, nasıl başladığını anlatarak, gripten korunmanın yolları açıkladı.

Programın sonunda, Dostlar Meclisi Başkanı Av.Remzi Yedikardeş, Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’a katılımından dolayı plaket takdim etti. Ardından, katılımcılar hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.



 

Editör: TE Bilisim