Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya mitinginde Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesi hakkında konuştu. Fabrikanın satılmadığını belirten Erdoğan, “Arifiye'de ana bakım fabrikası fırtına obüsü poyraz mühimmat aracı çeşitli paletli araçlar dürbünler üreten önemli bir tesistir. Savunma sanayimizdeki önemli bir yeri olan bu tesisi modernize etmemiz ve daha etkin kullanmamız şart hale gelmiştir. Bunları sadece kamu hizmetleriyle gerçekleştirmeye kalktığımızda en az 50 milyon dolar gerekiyor. Biz çok daha farklı adım attık. gereken yatırımları yapmak modernizasyonu gerçekleştirmek üzere BMC'nin yüzde 50-50 Katar ile orada ortaklığımız var, Aynı ortaklığı buraya da taşıdık. 25 yıllığına burayı BMC'ye yani Katar Türk iş birliği olan yere kiraladık” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sakarya'nın gönlü vatan aşkıyla 4 mevsim baharı yaşıyor. Bugün Sakarya'da 45. mitingimizi yapıyoruz. Şu ana kadar İstanbul'da 13, Ankara'da 8 ilçe mitingi yaptık."

"Niçin mücadele ediyoruz, sadece 3-5 belediye başkanlığı veya eksik veya fazla almak için bu kadar çalışılır mı? Eğer öyle olsaydı muhalefetin bizim 71 miting yaptığımız yerde 171 miting yapması gerekirdi. Çünkü onların böyle bir neticeye daha çok ihtiyaçları var. Buna rağmen bizim değil yarımız, onda birimiz kadar bile çalışmıyorlar. Laf ola beri gele… Yasak savma kabilinden göstermelik toplantılarla gün öldürüyorlar. Bizim böylesine çok çalışmamızın sebebi ülkemizi ve sizi çok seviyor olmamızdandır."

"​31 Mart'ta belediyelerimiz vasıtasıyla şehirdeki insanlarımıza en güzel hizmetleri sunacağımız bir neticeye ulaşmak istiyoruz. Seçimden ülkemizin tökezlemesini bekleyenlere fırsat vermeyeceğimiz bir sonuçla çıkmayı hedefliyoruz. Bunun için 31 Mart'ın bir beka seçimi olduğunu söylüyoruz. Kardeşlerim emin olun Türkiye ve Türk milletiyle hesabı olan herkes 31 Mart'ı bekliyor. Tüm kalbimle inanıyorum ki bir kez daha başaramayacaklar. Milletimiz meydanı 31 Mart'ta da bunlara bırakmayacak."

"Bugün Türkiye'nin bir olma, beraber olma günüdür. Suriye meselesi sınırlarımızda bir terör koridoru oluşturulması aşamasına gelmişken istikrarımızı tehlikeye atamayız. Ülkemize yönelik saldırılar artarken devletimizi zaafiyete uğratamayız."

"Elin oğlu Yeni Zelanda'da cami basıp 50 Müslüman kardeşimizi alçakça katletmiş. Amaç Türkiye'yi yapabilirlerse tümüyle yıkmak. Beceremezlerse zayıflatmaktır. Amaç özgürce nefes alabileceğimiz hiçbir yer bırakmamaktır. Bazılarının gözleri vardır görmez, kulakları vardır duymaz, dilleri vardır konuşmaz."

"Bir şeye geliyorum. Kardeşlerim... Bu Bay Kemal var ya bu çok garip bir insan. Arifiye'de ana bakım fabrikası fırtına obüsü poyraz mühimmat aracı çeşitli paletli araçlar dürbünler üreten önemli bir tesistir. Savunma sanayimizdeki önemli bir yeri olan bu tesisi modernize etmemiz ve daha etkin kullanmamız şart hale gelmiştir."

"Bunları sadece kamu hizmetleriyle gerçekleştirmeye kalktığımızda en az 50 milyon dolar gerekiyor. Biz çok daha farklı adım attık. gereken yatırımları yapmak modernizasyonu gerçekleştirmek üzere BMC'nin yüzde 50-50 Katar ile orada ortaklığımız var, Aynı ortaklığı buraya da taşıdık. 25 yıllığına burayı BMC'ye yani Katar Türk iş birliği olan yere kiraladık."

Editör: TE Bilisim