Zeytinburnu andralini yüksek bir kongreye doğru gidiyor 

Ak Parti İstanbul il başkanlığı mevcut Zeytinburnu ilçe başkanı Bahattin Ünver ile bu dönemde yola devam edeceğini açıkladığı halde Zeytinburnu Belediye meclis üyesi Aydın Çığrıkçı demokratik hakkını kullanacağını söyleyerek her şeye rağmen 22 Ocak 2012 de yapılacak ilçe kongresinde aday olacağını açıkladı...
 
İstanbul Times Haber Merkezi /Özel Haber
 
 
On yıl Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın'ın yardımcılığını yaptıktan sonra bu dönem görevine sadece belediye meclis üyeliği ile devam eden Aydın Çığrıkçı yaptığı basın toplantısı ile 22 Ocak 2012 de yapılacak olan Ak Parti Zeytinburnu ilçe kongresinde aday olacağını açıkladı.

Aylardır yaptığımız istişare sonunda aday olmaya karar verdik
 
 
Aydın Çığrıkçı yaptığı basın toplantısında şunları söyledi "Arkadaşlarımızla birlikte uzun bir süre istişare toplantıları  yaptıktan sonra Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanlığına aday olmaya karar verdik dedi.

Ben ve arkadaşlarım Ak Parti'nin çıtasını ilçemizde daha yükselteceğimize  inandığımız için  aday olmaya karar verdik.
 
Kongre sürecinde partimize zarar verecek hiç bir eylem ve söylemin içinde yer almayacağız. Yaptığımız delege görüşmelerinde tevvecühün bizden yana olduğunu memnuniyetle gördük. 

Biz parti tüzüğümüzün bize verdiği demokratik hakkımızı kullanmak adına delegelerimizden oy istiyoruz. Delege kimi tercih ederse o ilçe başkanı olsun diyen Çığrıkçı her halükarda Zeytinburnu'nda Ak parti kazanacaktır dedi.

Basın açıklamasından sonra aday olduğunun gerekçelerini anlattı


Zeytinburnu Ak Parti İlçe kongresine doğru listeler ve adaylar da kendini göstermeye başladı. Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın şimdiki ilçe başkanını işaret etmesinden sonra gelişen siyasi hava Zeytinburnu teşkilatı içinde hareketlenmeye neden oldu.

İl Başkanlığı’nın gazetelere de konu olan tek liste açıklamasından sonra, Ak Parti Zeytinburnu Belediye Meclis üyesi ve Zeytinburnu eski Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Çığrıkçı da ilçe başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

İlçe Başkanlığı adaylığını gazetemize açıklayan Çığrıkçı ilçe adaylığı konusunda röportaj yaptık. Samimi bir havada geçen röportaj sırasında ilçe yönetimine ve ilçe başkanına karşı temkinli konuşmasıyla dikkat çeken Çığrıkçı neden aday olduğunu özetle ‘ Kuruluştan bu yana partiye hizmet eden teşkilat mensuplarının,parti üyelerinin ve STK.ların istek ve talepleri doğrultusunda aday olmaya karar verdiğini açıkladı.

Ak Parti gücünü teşkilatından alır

Ak Parti Zeytinburnu İlçe Başkanlığına neden aday oldunuz ?


Biz kendimize her zaman Sayın Başbakanımızı örnek aldık. Onun çalışma azmini, milletine olan sevdasını, demokrasiye olan inancını örnek aldık.
 
AK Parti’nin siyasi hedefi: Millete hizmet ve Türkiye’nin aydınlık geleceğini tesis etmektir. Bu ulvi hedefe ulaşmak adına AK Partiye gönül veren her bir teşkilat mensubumuz fedakârca çalışmakta, hizmet yarışına girerek en iyiyi, çok daha iyi bir şekilde yapmaya uğraşmaktadır.
 
 AK Parti gücünü; başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, kendisini milletine adamış olan fedakâr, cefakâr, seçkin kadrolarından alır.
 
Bizler için teşkilatımız ve teşkilatımızı oluşturan her bir teşkilat mensubumuz çok kıymetlidir. Zeytinburnu’muzda da bu böyledir. Zeytinburnu seçimlerinde yüksek bir başarının elde edilmesindeki en büyük etken, yine teşkilatın fedakârca çalışan ekipleri olmuştur.
 
Bu başarının aynı şekilde devam edebilmesi, teşkilatımızın sesine kulak verilmesi adına; teşkilat mensuplarımızın talepleri doğrultusunda biz de bu hizmet yarışına aday olduk. Teşkilatın sesi olmak adına aday olduk.

Teşkilata emek verenler yok sayılıyor

Bugüne kadar ilçe teşkilatımızın değişik kademelerinde görev yapmış olan arkadaşlarımızın ortak fikri; ilçemizdeki birlik ve beraberliğin zafiyet gösterdiği şeklindedir. Teşkilatımızda halen görev alan ve geçmişte görev almış olan; müşahitler, başmüşahitler ve mahalle teşkilatlarımız mevcut ilçe yöneticileri ile yeterli ve uygun bir diyalog ortamı bulamadıklarından yakınmaktadırlar.

Emek veren arkadaşlarımız yok sayıldıkları için, bu fedakâr üyelerimiz sadece arazi çalışmalarında hatırlandıkları için üzülmektedirler. Kendilerine vefasızlık yapıldığını düşünen kırgın teşkilat mensuplarımızı tekrar bir araya getirebilmek, bu yanlış anlaşılmayı düzeltebilmek adına adayım.


Yönetim teşkilattan Kopuk olmamalı
Yeni ilçe yönetiminin özellikleri ne olacak ?

Mahalle teşkilatlarında görevli arkadaşlarımızla ve üyelerimizle yaptığımız bire bir görüşmeler neticesinde ortaya çıkan bazı aksaklıklar dikkat çekici boyutlardadır. Teşkilat mensupları; kendilerinden kopuk, uzak bir yönetim istememektedir.  Kolaylıkla ulaşılamayan ilçe yöneticileri, kapalı kapılar, soğuk davranışlar, vefasızlık; teşkilat mensuplarımızın en çok yakındığı konuların ilk maddelerini oluşturmaktadır.

Mesela 2004 seçimlerinde %53 oy alarak İstanbul birinciliğinin kazanılmasını sağlamış olan arkadaşlarımız şimdi neredeler ? Geceli gündüzlü büyük fedakârlıklar sergileyerek çalışan kardeşlerimiz sanki hiç yoklarmış gibi aranıp sorulmamaktan, başarılarının unutulmasından muzdariptirler.


Partiye emek veren bir çok kişi delege olamadığı için üzgün ?
 
Yıllarca meclis üyeliği de dahil olmak üzere birçok görevde bulunmuş olan değerli ağabeylerimiz delege listelerinden dahi silinmiş olmalarının hüznünü yaşamaktadırlar.  Bir tek seçmeni dahi kaybetme lüksümüzün olmadığı şu dönemde kendi teşkilatımızın insanlarına yapılanlar teşkilatımızda tamiri çok zor yaralar açmaktadır.
 
İçimizden birileri olan bu değerli ağabeylerimizin, kardeşlerimizin partimize küsmediklerini, küsemeyeceklerini gayet iyi biliyoruz ancak onların, kendi oylarından başka bir oy için de çaba sarf etmediklerinin farkındayız.
 
Çünkü ilçe yönetiminde görev almış bir çok eski yönetim kurulu üyelerimizin, meclis üyelerimizin, kadın kollarımızın, gençlik kollarımızın, mahalle teşkilatlarımızın değişik kademelerinde görev almış çok kıymetli teşkilat mensuplarımızın delege olamamaları herkesi üzmüştür.

Teşkilat ne bekliyor ?

Teşkilatın değerli neferleri çok büyük bir beklenti içerisinde değiller sadece iyi ve kötü günlerinde ilçe yöneticilerini yanlarında görmek istiyorlar. Dertlerini, sevinçlerini paylaşmak istediklerinde ilçe yöneticilerine kolaylıkla ulaşabilmeyi arzuluyorlar. Sorunlarını arz ettikleri zaman birazcık ilgi, birazcık samimiyet arıyorlar. Çünkü AK Parti kadrolarında görev alan her bir teşkilat mensubu bu millete hizmet aşkı ile göreve talip olur.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı “Zeytinburnu’nda tek liste ile seçime girilecek” şeklinde bir açıklamada bulundu, bu konuyu değerlendirir misiniz ?

AK Parti, kurulduğu günden bu yana; Türkiye'nin değişim iradesini yansıtan, milletin gelecek hedeflerine odaklanmış, ülke gerçeklerinin farkında olan, dinamik, toplumsal değerlere saygılı, çağdaş siyasetin adresidir. Kongremizde ikinci bir liste ile aday olarak çıkmamız; 25 yıldır Başbakanımızla aynı siyasi çizgide, yan yana hizmet etme aşkımızdan, 25 yıllık teşkilatçılık tecrübemizdendir.
 
Hepimiz kardeşiz. Bizi biz yapan en büyük gücümüz, birlik beraberlik içerisindeki kardeşlik duygumuzdur. Bu kongre aile içerisindeki bir yarışmadır. AK Parti'nin başkalarından farkı, Türk siyasetine taşıdığımız ciddiyet, insanımızın önüne koyduğumuz yeni ufuklar ve ilkeli siyaset anlayışıdır.
 
Aynı vakar ve ciddiyetle İlçemize hizmet etmeye bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da devam edeceğiz. Bizim siyasi rotamızın esası, millete hizmettir. Ülkemizin aydınlık geleceğini tesis etmektir. Bunun için genç bir siyasi parti olmamıza rağmen, kendimizi yenilemeyi, geçen zamanların muhasebesini, kılı kırk yararcasına yapmayı, ulaştığımız hedeflerin yerine çok daha yüksek hedefler koymayı bir mecburiyet olarak görüyoruz.

Ben yaptım oldu ile değil istişare ile bugünlere geldik 

Kongre sürecinde, adaylığınız adına nasıl bir çalışma sistemi yürüttünüz? Delegelerden kaçına ulaştınız? Delegeden beklentiniz nedir ?

Teşkilat mensuplarımızı rahatsız eden sıkıntıları bir süredir gözlemliyor ve sorunlara çözüm bulabilmek adına teşkilat mensuplarımızla istişareler yapıyorduk. Kongre sürecinin başlaması ile beraber teşkilatımızda uzun yıllardır görev almış olan 5 farklı arkadaşımızın bu ulvi göreve talip olduğunu gördük. Arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler neticesinde ortak bir liste yapma kararı aldık. Öncelikle partimize emek vermiş değerli ağabeylerimizi, kardeşlerimizi tek tek ziyaret ederek sıkıntıları, temennileri, çözüm önerilerini tespit ettik. Bu tespitlerimiz neticesinde harekât tarzımızı belirleyip, 431 delegenin tamamıyla irtibat kurmayı hedefledik.
 
Kongre gününe kadar da bu hedefimizi gerçekleştireceğiz. Binlerce üyemizin fikrini aldık, anket çalışmaları yaptık. Oluşturduğumuz 2 ayrı seçim koordinasyon merkezinden (SKM) çalışmalarımızı yürüttük. Üyelerimizin ve delegelerimizin önerileri doğrultusunda yönetim kurulu listemizi ortaya çıkardık. Delegelerimizin en doğru seçimi yapacağına inanıyoruz. Delegelerin vicdanına ve adalet duygusuna müdahale edilmediği sürece bu kongrede listemizin seçileceğine inanıyoruz. Teşkilatın, delegenin sesi olmak gayretindeyiz ve delegenin tercihi başımızın üzerine taç olur diyoruz.

İlçe yönetim kurulunuzu belirlerken hangi kriterleri baz aldınız ?

En başından beri söylediğimiz gibi; teşkilatın kendisi yönetim kurulumuzu oluşturmada en büyük etken oldu. Eğitim, kültür, teşkilatçılık vizyonu sahibi olan kişileri yine bu partiye emek vermiş olan teşkilatımız içerisinden seçtik. Fedakârlık yapmasını bilen, insan ilişkilerinde kuvvetli, hizmet aşkıyla yanan, kendilerinden arazide verim alabileceğimize inandığımız kardeşlerimizden bir ekip kurmaya çalıştık. Takdir edersiniz ki ilçe yönetimi sadece 30+30 kişiden oluşuyor. AK Parti teşkilatı bu vasıflara sahip binlerce üyemizi barındırıyor. Bu sebeple isimleri belirlerken en geniş anlamda üzerinde mutabık kalınan isimleri tercih etmek adına; yüzlerce kanaat önderi ve teşkilat mensubumuzla istişareler yaptık.

Tüm Teşkilatı kucaklayıcı bir anlayış olacak

22 Ocakta ilçe başkanı seçilmeniz halinde teşkilatın birlik ve beraberliği adına neler yapmayı düşünüyorsunuz ?

Aydın Çığrıkçı, delegemizin 22 Ocakta bize vereceği görev doğrultusunda bugün var olan bir çok eksiği tamalayarak tüm teşkilat mensuplarını sürece dahil ederek ciddi çalışmalara ,imza atacağız dedi.

İstişare ve müzakere ile teşkilatımızı daha da kuvvetlendirmek adına çok geniş bir istişare gurubu oluşturmayı arzulamaktayız. Hrekesin bu istişare heyetine katkıda bulunacağından eminiz.
 
Teşkilatımıza emek vermiş teşkilat mensuplarımızla daha sıkı diyaloglar kurabilmek, üzüntü ve sevinçleri paylaşabilmek, problemlerine çözümler üretebilmek adına çeşitli komisyonlar kurmayı hedefliyoruz. Böylelikle ilçe yönetiminde yer almayan teşkilat mensuplarının da değerli fikirlerinden aktif olarak istifade etmeyi arzuluyoruz. Kuracağımız bu komisyonlar ile teşkilat mensuplarımızın sorunlarına yönelik hızlı ve etkili çözümler geliştirmeyi istiyoruz. Daha etkin ve rahatlıkla ulaşılabilir bir ilçe başkalığı ile geniş kitlelere ulaşmayı, yapıcı ve kucaklayıcı bir siyasi anlayış ile partimizin misyonunu en iyi şekilde temsil ederek tüm Türkiye’de örnek gösterilecek başarılara imza atmayı hedefliyoruz.


Aydın Çığrıkçı kimdi ?

1963 Zeytinburnu doğumluyum. Serbest muhasebeci mali müşavirlik yapmaktayım. Evliyim, üç çocuğum var. Tüm Zeytinburnu halkının yakından bildiği gibi üç dönemdir Zeytinburnu Belediyesi Meclis Üyesi olarak Zeytinburnu’muza hizmet etmekteyim. İki dönem Zeytinburnu Belediyesi, Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde de bulundum. Sayın Başbakanımızla aynı siyasi çizgi doğrultusunda, 25 yıldır siyasetin içerisindeyim. Başbakanımızla ve değerli ekibiyle yıllar önce beraberce bir yola çıktık ve geçen bu zorlu süreçte; yılmadan, yorulmadan, istikrarlı bir duruşla bugünlere geldik.

Delegelere ve AK Parti kadrolarına iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı ?

Teşkilatçılığımızı, hizmet enerjimizi, ülke sevdamızla, millet sevdamızla harmanlayarak; yine milletimizin emrine, teşkilatımızın hizmetine sunabilmek adına bu göreve talip oluyoruz.
 
Ak Kadrolarla beraber; aydınlık yarınlar için, daha büyük, daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiye için bu göreve talip oluyoruz. Büyük sorumluluklara omuz veren, bu teşkilatın tozunu yutmuş, gönül vermiş, değişik kademelerinde görev almış, gönlünde bu teşkilata yer açmış gerçek teşkilatçıların sesi olmak için bu göreve talip oluyoruz.

Biz dağın ardındaki gerçeği işaret ediyoruz. Teşkilatçılığı bilen delegelerin, bizleri anlayacaklarına ve destekleyeceklerine inanıyorum ve sözlerimi büyük üstad Necip Fazıl Kısakürek’in şu dizeleri ile özetlemek istiyorum:

Tohum saç, bitmezse toprak utansın! Hedefe varmayan mızrak utansın! Hey gidi küheylan, koşmana bak sen! Çatlarsan, doğuran kısrak utansın!


İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim