CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile çok sayıda parti yöneticisi ve milletvekillerinin de katıldığı tanıtım toplantısı Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Tanıtım toplantısı CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasıyla başladı. Kılıçdaroğlu, konuşmasında İstanbul'un Türkiye'nin dinamosu olan bir kent olduğunu belirterek, 'Ekonominin kültürün sporun can damarı. İstanbul’u yönetmek için bilgi birikim ve deneyime ihtiyacımız var' dedi.

Hayalindeki İstanbul’u anlattı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu konuştu. İstanbul için vaatlerini açıklayan İmamoğlu şunları söyledi: 94 gün sonra oy kabinine girecek perdeyi çekecek ve İstanbul’un bir sonraki seçme şansınız bulacaksınız. Ben İstanbul büyükşehir başkanlığına adayım. Değişim zamanının geldiğini görüyorum. Yeni bir sayfa açmanın zamanım geldiğini ben de biliyorum. Bu kent içinde yaşayanların hayat kalitesi düşürüldü, doğası tahrip edildi kaynakları hoyratça harcandı, ayrıştırıldı. Böyle devam edemez. İstanbul bu yolla dünya kenti olamaz. İstanbul Türkiye ekonomisinin motor gücü, İstanbul durursa Türkiye durur. İstanbul, Ankara’dan yönetilemez. İstanbul eski model yöneticiler tarafından yönetilemez yönetilemiyor. günü birlik kararlarla da yönetilemiyor. Bu şehir genç dinamik yöneticiler tarafından yönetilebilir. Benim için halka hizmet etmek hakka hizmet etmektir.

BEŞ HEDEF

İstanbul’la ilgili 5 büyük hedefim var.
1-İstanbul’un trafik sorunu çözmek
2- İstanbul'daki kent yoksulluğuyla mücadele etmek
3-Doğru kentsel planlama ile çevre imar deprem sorunu çözmek
4-İşsizlik sorunu çözmek.
5-İstanbul'da yaşam kalitesini yükseltmek. Kültür, sanat, spor faaliyetlerini tüm İstanbul’a yaymak.

Bunları 5 temel anlayışıyla yapacağım. Kent anayasası, insana saygı, demokratik kalıtımla, yaşam kalitesi öncülüğüyle.

Benim hayalimdeki İstanbul, herkese fırsat eşitliği sağlayabilen İstanbul. Cumhuriyet’e sahip çıkan bir anlayış vaat ediyorum.

Editör: TE Bilisim