CHP Zeytinburnu İlçe Örgütü’nün yaptığı 34. olağan kongrede daha demokratik olan Çarşaf liste ile seçime gitmediği için eleştirilen Metin Doğan  eleştirilere rağmen 311 delegenin oyunu alarak yeniden koltuğuna oturdu.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Kongre’de ilçe başkanlığına aday olabilmek için delege’den  41 imza alması gereken Hüseyin Kaplan’ın aday olamazken Doğan tek liste ile girdiği seçimi kazandı.

Tek adaylı olmasına rağmen kongreye ilgi büyüktü

Üç dönemdir ilçe başkanı olan Metin Doğan yeniden seçildiği  kongre’nin divan başkanlığını   Cemal Canpolat’ın yaptığı kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat, DP Zeytinburnu İlçe Başkanı Temel Yavuz Kataloğlu, Zeytinburnu Esnaf Odası Başkanı Tacettin Akdağ, CHP Zeytinburnu eski İçe Başkanları, STK temsilcileri ve partililer katıldı.

Salih Zeki Durmuşoğlu ve Resmiye Göç Metin Doğan’a Tepki Gösterdi

CHP Zeytinburnu Meclis Üyesi Resmiye Göç, İlçe Başkanı Metin Doğan’ı CHP Örgütüne sahip çıkmamakla suçladı. Göç değişimin önü açılmalı CHP İktidarı için değişim Zeytinburnu’ndan başlamalı dedi.İş adamı Salih Zeki Durmuşoğlu ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’ye demokrasi getirdiğinin bu demokrasi bizim ilçemizde bugün devam ettirilmeli ve İlçe Başkanlığına aday olan Hüseyin Kaplan’ın önü açılmalı ve güzel bir yarış yaşanmalı dedi. Hüseyin Kaplan’ın adaylık için gerekli delegeyi bulamamsı ve seçime girememesine tepki gösterdi ve bu mu sizin demokrasi anlayışınız diye sordu.

2014’ te Zeytinburnu  Belediyesi CHP.li olacak

Metin Doğan yaptığı çalışmaları sözlü olarak anlattı ve bunları bir kitapçıkta toplayarak örgüt mensuplarına dağıttı.

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden CHP Zeytinburnu Meclis Üyesi Mahmut Kocatürk’ü de rahmetle anan Doğan, Hedefimiz 2014 yılı yerel seçimidir ve bugünden itibaren çok çalışarak Zeytinburnu’nda belediyeyi alacağız dedi. Konuşmalardan sonra yapılan seçimde Metin Doğan’a 311 oy çıktı ve Doğan tekrar ilçe başkanı oldu.

Yeni Yönetim Listesi ;

BAŞKAN: Metin Doğan;

YÖNETİM KURULU ASIL: Şermin Aktaş, Süleyman Çiftçi, Elif Demirsoy, İmam Doğan, Barboros Doğruel, Arzu Geygel, Asım Güven, Tülay İvdik, İlhan Karadeniz, Mustafa Kemal Özergin, Zekiye Palancı, Cengiz Pektaş, Hakan Vardar, Bület Yalçınkaya, Selamettin Yeniyol, Nafiz Yılmaz.

İL DELEGELERİ; Özgür Aydın, İlkay Biber, Ziya Disanlı, Selahattin Erbaş, Mustafa Fazlıoğlu, Osman Genç, Ali Güzelci, Ali Taşkın, Adnan Türkoğlu.


İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

Editör: TE Bilisim