İlçe örgütleri Taksime aktı

CHP.ilçe örgütlerinin genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan Fezlekeye tepki göstermek amacı ile düzenledikleri yürüyüş demokratik olgunluk içinde geçti.

İstanbul Times Haber Merkezi /Özel Haber


Coşkulu kalabalık destek yürüyüşüne İstiklal Caddesinin Tünel girşinde başlayıp Taksim meydanına kadar sologanlar atarak ve devrim şarkıları söyleyerek Genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'na desteklerini gösterdiler.  

Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat ve ilçe örgüt üyeleri yürüyüşün başında yer alarak en üst düzeyde desteklerini gösterdiler.
 
Yürüyüş CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın Basın açıklaması ile son buldu ;

CHP İSTANBUL İL BAŞKANI OĞUZ KAAN SALICI:

“KILIÇDAROĞLU’NA UZANAN ELLERE BU ÜLKEYİ DE OKYANUS ÖTESİNİ DE DAR EDERİZ
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan fezlekeyi protesto etmek amacıyla Taksim’de yürüyüş düzenledi. Tünel Meydanı’nda saat 11.00’da toplanan binlerce CHP’li, “Kılıçdaroğlu’na Dokunma! Yanarsın!” pankartı arkasında Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşün ardından konuşma yapan İstanbul İl Başkanı Salıcı, “Okyanus ötesine sesleniyorum; Kılıçdaroğlu’na dokunan yanar” dedi.

“ARTIK BÖLÜNMÜŞ BİR TOPLUMDA YAŞIYORUZ”

Basın açıklamasında, AKP Hükümeti’nin iktidara geldiği günden beri toplumu, etnik ve inanç temelli böldüğünü dile getiren CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı, “Uyguladıkları icraatların sonucu olarak, bugün artık her konuda bölünmüş, kamplara ayrılmış bir toplumda yaşıyoruz. Dün kardeşlikten, birlikten, beraberlikten, ileri demokrasiden söz edenlerin bugün ülkeyi ne hale getirdiğini artık herkes biliyor” diye konuştu.

“CEZAEVLERİ TIKA BASA DOLU”

AKP’nin 10 yıllık iktidarı sonucunda bugün üniversitelerin suskun hale geldiğini hatırlatan Salıcı, “500’den fazla üniversiteli genç hapiste, 100’den fazla gazeteci hapiste, halkın oylarıyla seçilmiş 8 milletvekili hapiste, onlarca asker hapiste, bütün telefonlar dinlemede, yargı bağımsızlığı yerlerde, cezaevleri tıka basa dolu, AKP’ye muhalefet edenlere açılmış davaların sayısını bilen yok” dedi.

AKP’nin yerel yönetimlerden başlayarak, devletin tüm kademelerinde yıllar boyu kadrolaştığına dikkat çeken CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “İktidara geldiler bu kez devlette, tüm bakanlıklarda kadrolaştılar. Ama en önemlisi yargıda; tarafsız yargıyı yok edecek kadar kadrolaştılar. Hukuk sistemini; kendi iktidarlarını pekiştirecek, muhalif her sesi cezaevine atacak kadar yozlaştırdılar” diye konuştu.

“YARGIYI TEHDİT ARACI OLARAK KULLANIYOR”

AKP’nin son 10 yıldır uyguladığı icraatlara direnen tek kurumun CHP olduğunu vurgulayan Salıcı, “CHP var oldukça her istediğini rahat rahat yapamayacağını AKP de biliyor. Bu ülkeye giydirmek istedikleri deli gömleğine izin vermeyeceğimizi biliyorlar. Büyük bedeller ödenerek kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’nin, küresel güçlerin elinde oyuncak bir “AKP devletine” dönüşmesine direndiğimizi görüyorlar” diye konuştu.

AKP’nin bunun için hukuku ve adalet mekanizmasını elinde oyuncak ettiğini kaydeden Salıcı, “Hukuku ve adalet mekanizmasını kendisine muhalif tüm kesimler için bir baskı ve tehdit aracı olarak kullanıyor. Onun için bu ülkenin insanları bir gece vakti, neyle suçlandığını bile bilmeden gözaltına alınıp yıllarca cezaevlerinde çürütülüyor, ölüme terk ediliyor. Onun için bugün aynı tehdidi, icraatlarına 10 yıldır direnen CHP’ye ve genel başkanımıza savuruyor. Şimdi yandaş medyasıyla, bağımlı yargısıyla CHP’yi kuşatmaya çalışıyor” dedi.

“ÖDEMEMİZ GEREKİRSE BEDEL ÖDERİZ”

AKP’nin DGM’ler yerine ikame ettiği Özel Yetkili Mahkemeler’in bizzat AKP eliyle siyasallaştığını ifade eden Salıcı, “Bizler, siyasi düşüncelerimiz sebebiyle yargılanmaktan hiçbir zaman korkmadık, korkmayız da. Tehditlerden sinmeyiz ve susmayız. İnandığımız yoldan da geri adım atmayız. Zalimin önünde diz çöküp, mazlumları küstürmeyiz. Düşüncelerimizin, ifadelerimizin arkasında dururuz. Bedel ödemek gerekiyorsa, bu ülkeyi kurarken ödedik, darbeler de ödedik, daha da öderiz” diye konuştu.  

OKYANUS ÖTESİNE UYARI

Meclis’e bütün CHP’lilerin dokunulmazlığını kaldırma çağrısında bulunan İl Başkanı Salıcı, “Kendinize güveniyorsanız, kendi dokunulmazlığınızı da kaldırın. Bakalım siyasi düşünceleriniz yüzünden mi yoksa akçeli işler yüzünden mi yargılanıyorsunuz, görelim. Hodri meydan! Başbakana, hükümetine, adalet bakanına, kullandıkları yargıya, polise, tele-kulakçılarına, okyanusun ötesinde, berisinde kim, nasıl anlayacaksa, onlara sesleniyor, açık açık uyarıyoruz. Genel başkanımıza uzanacak ellere bu ülkeyi de okyanusun ötesini de dar ederiz. Sabrımızı denemeye kalkanlara buradan açık açık sesleniyoruz: Kılıçdaroğlu’na dokunursan milyonlarca CHP’liyi karşında bulursun! Kılıçdaroğlu’na dokunma, yanarsın!” dedi.   

Editör: TE Bilisim