CHP’de sular durulmuyor... Deniz Baykal’ın zorunlu(!) istifasından sonra taşların bir türlü yerine oturmadığı CHP’ye başkan dayanmıyor. Önce Berhan Şimşek, sonra da Nebil İlseven’in istifasıyla boşalan CHP İstanbul İl Başkanlığına büyük umutlarla getirilen Bahri Şahin’in de görevine son verildiği iddia ediliyor…

Şahin’in yaklaşık iki hafta önce görevinden alındığı ancak yeni bir isim üzerinde anlaşılamadığı için kamuoyuna açıklama yapılmadığı öne sürüldü. İstanbul İl Başkanlığı için çok sayıda ismin telaffuz edildiği, kesin açıklamanın ise Salı veya Çarşamba günü duyurulacağı bildirildi.

Konu ile ilgili Genel Yayın Yönetmenimiz Müslüm Aktürk’ü arayan bir CHP’li, Bahri Şahin gibi birine kıyılamayacağını belirterek, “CHP’de neler olduğunu anlamış değilim. Yaşım 60’ı geçti. Kendimi bildim bileli CHP’nin içindeyim.

Böylesine huzursuz bir ortam yaşamadım. Bir çok olumsuzluğa tahammül edebiliriz ama Bahri Şahin gibi dürüst, güvenilir, partisi için hiçbir fedekarlıktan kaçınmayan birinin görevden alınmasını kaldıramıyoruz.” şeklinde konuştu.

Aynı yetkili, Bahri Şahin’in görevinden alındığını öğrenmesine rağmen partisine küsmediğini ve içi kan ağlayarak hizmetini sürdürdüğünü anlattı.

İstanbul Times olarak CHP İl Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şunu sormak istiyoruz:

1-     Yeni bir vizyon “Yeni CHP” sloganı ile yola çıktığınız ve büyük umut bağladığınız Bahri Şahin’in görevinden alınması doğru mu?

2-     Söz konusu iddia doğru ise; görevden alma gerekçeniz ne, ayrıca görevden alma kararını bugüne kadar niçin açıklamadınız?

Editör: TE Bilisim