20 CHP milletvekili yine Silivri’deydi. Ancak mahkemede genel başkanları Ergenekon sanığı Yalçın Küçük’ün hedefi oldu. Kılıçdaroğlu’nun güvenilmez biri olduğunu savunan Küçük, milletvekili adaylığı için ‘bir yığın’ isim verdiğini açıkladı. Küçük’ün sözleri alkışlarla karşılandı...

Ergenekon sanıklarına destek vermek için Silivri’deki duruşmaya katılan CHP milletvekilleri büyük bir şok yaşadı. Ergenekon sanığı Yalçın Küçük, 20 CHP’linin önünde “Kemal Kılıçdaroğlu güvenilmez biri” dedi. Milletvekili adayı gösterilmesi için bir yığın isim verdiğini anlatan Küçük, “Hapse girmemiş olsaydım Tuncay Özkan’ı da vekil yapacaktım” dedi. Küçük’ün sözleri alkışlarla karşılandı.

AVUKATLARIN YANINDA

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Haberal, Levent Ersöz ve İbrahim Özcan katılmadı. Yoklama sırasında 20’si tutuklu toplam26 sanığın hazır bulunduğu tespit edildi.Ancak duruşmaya katılan 6 tutuksuz sanıktan Yalçın Küçük, Oda TV soruşturmasından tutuklu olduğu için tutuklu sanıklar arasında yer aldı. Emine Ülker Tarhan, İsa Gök ve Muharrem İnce’nin de aralarında bulunduğu CHP’li milletvekillerinin, daha önceki oturumlarda olduğu gibi avukatlar için ayrılan sıralara oturduğu görüldü. Tutuklu sanık Tuncay Özkan’a, duruşmaya girdiği sırada salondaki izleyiciler tarafından alkışlar eşliğinde “İyi ki doğdun Tuncay” tezahüratı yapıldı.

SİNAN AYGÜN BANA GELDİ

Duruşmada söz isteyen sanık Yalçı nKüçük, önemli itiraflarda bulundu. Milletvekili seçilmesi için bir yığın isimv erdiğini belirten Yalçın Küçük, “Oda TV soruşturmasında Kemal Kılıçdaroğlu’na lütuf olsun diye tutukladılar beni. İçeri girmeseydimTuncay’ı milletvekili yapacaktım. Balbay için de çalıştım. Bir gün Sinan geldi. Milletvekili olacağını söyledi. ‘Kemal’e gitme, ona güvenilmez’ dedim. Başka iki isim verdim” dedi. Duruşmaya katılan CHP’li milletvekillerini de eleştiren Küçük, “Ben bunları söylerken hiçbiri sesini yükseltmedi. Yükselen yıldız ‘Ergenekon’.Gelirler tabii... Hiçbir zaman seslerini yükseltmediler” şeklinde konuştu. Salondaki bazı izleyicilerin Küçük’ün bu sözünü alkışlaması üzerine Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese uyardı.

Bugün 

Editör: TE Bilisim