Cumhuriyet Halk Partisi Güngören ilçe Başkanı Temel Akkoç ile ilçe Başkanlığı binasında 24 Haziran 2018 seçimlerine az bir süre kala bir röportaj gerçekleştirdik.

Hüseyin Çetiner / İstanbul Times Haber Merkezi

CHP’nin Güngören’de ki durumu nasıl?

1991 yılında müstakil hale geldik. Daha önce belde belediyesiydi. 80’de belde belediyeleri kapatılınca 91’de Bakırköy Belediyesi arazisiyle dağılıma uğradı. Yeni ilçeler oluştu. Bu ilçelerden bir tanesi de Güngören’dir. Kurulduğu 1991’den beri 92’de ara seçimlerle beraber ağırlıklı olarak sağ partiler tarafından yönetildi. Güngören zor bir ilçe. Metre kareye 9 kişinin düştüğü, imarı yapılmış bir ilçe. Nüfus yoğunluğu çok fazla yeşil alanımızın olmadığı, çarpık kentleşmenin olduğu bir ilçe. Biz seçimde yüzde 24 ile 30 arasında oy alıyoruz bunun sayısal karşılığı da 45 ile 60 bin oy oluyor. Güngören dışa göç veren bir yer. 2008 yılından beri göç devam ediyor. Suriyelilerin de yoğun olduğu bir ilçe. 200 bin civarında seçmenimiz. 80-90 bin arasında AKP alıyor. 91’den bu yana artan bir ivme ile CHP oyunu burada artırmakta. Referandumda yüzde 46.2 civarında bir oy aldık. Bu seçimde yüzde elliyi geçeceğine inanıyorum.

Bu seçim çok önem arz ediyor. Seçimin kaderi nasıl olacak sizce?

Burada ittifakımız ve ittifakımız dışında olan muhalif partilerin duruşu ile Güngören’de oyumuzu ciddi manada artırmak istiyoruz. En büyük mahallerimizde Güneştepe’de ikinci büyük parti HDP. Millet ittifakı iyi bir özgüvene neden oldu. Kısa sürede ciddi bir üye sayısına ulaşan partiler var. Demokrat Parti’nin de eski kadrolarında motivasyon, mücadele ve azim görüyorum.

İstanbul geneli bir tahmin yapmanızı istesek ne söylersiniz?

Tahmin yapmak çok zor elbette. Ciddi oramda hem oyumuzu artıracağız hem de milletvekili sayımızı artıracağımıza inanıyorum. Kurumsal firmalar bu anketleri yapıyor ama şuana kadar net bilen yok.

Bizim yaptığımız sokak röportajlarında seçmenlerin konuşmalarından anladığımız CHP’ye sıcak bir yaklaşımın olduğunu gördük. Sizde karşılaşıyor musunuz bu durumla?

Elbette ki karşılaşıyoruz. Ciddi manada bizi de motive ediyor. Her gün bir mahallede derneklerde çalışmalar yapıyoruz. Şunu görüyoruz partimiz son yıllarda iyi bir ivme yakaladı. Bütün seçimlerde kendimizi gerçekleştirerek ilerledik. Önce adalet yürüyüşü, 15 milletvekilinin İyi Parti ile buluşturularak seçime katılmasının sağlanması. Demokrasiye sahip çıkması. Partimiz sistemi tıkayan bir durumda değildir hiç bir zaman. Bu da olumlu tepki aldı. Üçüncüsü sayın Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adayı olmasının, son olarak ta millet ittifakı bu dörtlüyü tamamladı. Sokakta tüm bunlar iyi etki bıraktı.

CHP’nin Cumhurbaşkanlığı ile parlamento seçimlerinde alacağı oyda bir fark olacak mı yoksa eşit olması gerektiğini mi düşünüyorsunuz ?

Bu çok doğal bir şey farklı olması. Biliyorsunuz Muharrem İnce bey parti rozetini çıkartıp Türkiye rozetini taktı. Yani biz sadece CHP’nin Başkanını seçmiyoruz artık. Muharrem İnce’ye toplumda bir destek olduğunu görüyoruz. Toplumun önünü açacağını düşünüyor seçmenler.

Editör: TE Bilisim