Partisinin Grup Toplantısı için Meclis'e gelen CHP'nin eski lideri Deniz Baykal, bugün parti yönetiminin yemin konusunda alacağı kararın gereğini yapacaklarını söyledi. Baykal gazetecilerle sohbet ederken söz CHP'nin olası kurultayına da geldi. Baykal, ''Kaç kurultay yaşadınız?'' yönündeki soruya ''Geçmişe yönelik arşiv çıkarma yaşım henüz gelmedi'' yanıtını verdi.

Meclis'te bir grup gazeteciyle sohbet eden Baykal, ''CHP yemin etmezse BDP ile aynı duruma düşer mi? yönündeki soruya şöyle yanıt verdi.

''Milli irade yaralıdır. İpe un serme zamanı değildir. Bu sorun derhal çözülmelidir. Milli irade tecelli etmiştir. Onun gereği yerine getirilmelidir. Savsaklama, engelleme, oyalama çok ağır sonuç doğurur. Bunu çözmek özellikle yüzde 50 oy alanın sorumluluğudur. Kimse özel yetkili mahkeme hakimlerinin kararları arkasına saklanmasın''

“BİZ BAŞBAKAN İÇİN PAZARLIK ETMEDİK”

Deniz Baykal, 2002 seçimlerinden sonra yüzde 34 oy alan Ak Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın milletvekili seçilmesinin önünü açmak için “Biz hiç pazarlık etmedik” dedi.

Baykal, hiç tereddüt etmeden Erdoğan’ın milletvekili seçilmesinin önünü açmak için harekete geçtiklerini hatırlatarak “Biz tek taraflı prensip kararı aldık. Adam yüzde 34 oy almış. Meclis’te çoğunluğu sağlamış. Geçmişte bir şiir okuduğu için milletvekili olamıyor. Olmaz böyle şey dedim. Ben o zaman 'Tayyip bey ile konuşalım, müzakere edelim' demedim.Bizim yaptığımız halkın oyu karşısında duruştur. Şimdi de öyle yapılmalı.” ifadelerini kullandı.

“KEŞKE DEMİYORUM”

Baykal’a “Hiç keşke o sürecin önünü açmasaydım dediniz mi?” sorusu da yöneltildi. Baykal, “Hiç demedim, demiyorum. Bizim bunu hala tartışıyor olmamız ayıptır” diye cevap verdi.

BAYKAL'DAN FLAŞ KURULTAY AÇIKLAMASI: YAŞIM O KADAR İLERİ DEĞİL

Kuliste Deniz Baykal'la sohbet sırasında söz CHP'nin olası bir kurultayına da geliyor.

Baykal önce bu konuda konuşmak istemiyor: ''Ben söyleyeceklerimi söyledim'' diyor.

Ancak ısrar ediyoruz. ''Bugüne kadar kaç kurultay yaşadınız?'' diye soruyoruz. İşte flaş açıklamada bu soruya karşılık geliyor: ''Geçmişe yönelik arşiv çıkarma yaşım henüz gelmedi.''

Yani Baykal hala 'siyasette varım, burdayım' mesajını iletiyor.

Kurultay olasılığının etrafında sorular sormaya devame diyoruz. Gazeteciler yakınıyor: ''Meclis'teki süreç bitecek CHP'de kurultay başlayacak. Tatil bizim için yine zor.''

Baykal'dan tek cümlelik yanıt: Merak etmeyin.. Kurultay bir günlük iş...

Kısacası Baykal, iddiasını hiç kaybetmemiş.. (Hürriyet / Aysel Alp)

Editör: TE Bilisim