Bayramlaşma’da Bağcılar farkı
 
İstanbul Times Gazetesi muhabirleri İstanbnul’daki bir çok belediye ve siyasi partinin bayramlaşma programlarını yakından takip etti.
İlk durak Bağcılar Belediyesinin 2.500 kişilik iftar çadırında yaptığı bayramlaşma oldu.
 
İstanbul Times Haber Merkezi / ÖZEL HABER
 
Burada dikkatlerden kaçmayan en önemli detay Kaymakam,Emniyet müdürü,milli eğitim müdürü,sağlık grup başkanı,müftü ve diğer mülki idare amirlerinin eksiksiz olarak bayramlaşma törenine katılmaları Belediye başkanı Lokman Çağrıcı’nın oluşturduğu güzel ortamdan kaynaklandığı biliniyor.
 
Başkan Çağrıcı bayramlaşma öncesi yaptığı esprilerle sıkıcı resmi dilden uzak herkes ile şakalaşması görülmeye değerdi.
 
Bağcılar Belediyesi Ramazan çadırında bir ay boyunca devam eden iftar programları ve etkinliklerin ardından bayramlaşma coşkusunu da çadırda yaşadı.
 
Programa, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Yargıtay Üyesi Hüseyin Kulaç, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları Abdurrahman Uçak ve Cafer Sezgin, Bağcılar Müftüsü Mustafa Derin, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş, Saadet Partisi Bağcılar İlçe Başkanı Beşir İstemi, HAS Parti Bağcılar İlçe Başkanı Ali Bozkurt ile çok sayıda STK temsilcisi ve vatandaş katıldı.
 
Programın açış konuşmasını yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, iki bayramın bir arada yaşandığına dikkat çekerek, “Milletimizin hem Ramazan Bayramını hem de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyorum” dedi.
 
“Dolu dolu yaşanan Ramazan’ın akabinde bayram sabahında beraberiz” diyen Çağırıcı, Ramazan ayında gerçekleştirilen etkinlikler hakkında bilgi verdi. Ramazan Çadırı’nda düzenlenen iftar programları ile sosyal ve kültürel etkinliklerin yanında 22 mahallenin tamamında gönül sofraları kurulduğunu söyleyen Çağırıcı, “Aynı binada karşılıklı dairelerde oturan komşuları, kurmuş olduğumuz gönül sofraları ile ilk defa aynı sofra etrafında bir araya getirmiş olduk” diye konuştu.
 
Kazakistan, Kırgızistan ve Almanya ile Çanakkale Şehitliği’nde de iftar sofraları kurduklarını hatırlatan Çağırıcı, bir ay boyunca kurulan iftar sofralarında 100 binin üzerinde kişiye ulaştıklarını ifade etti.
 
Ramazan ayının Güneydoğu’da terör olaylarının, Ortadoğu ülkelerinde karışıklıklar ve Somali başta olmak üzere Afrika ülkelerinde kıtlıkların yaşandığı bir dönemde geldiğini söyleyen Çağırıcı, “Dünyada yaşanan karışıklıkların Ramazan Bayramı vesilesi ile son bulmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
 
AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür de yaptığı konuşmada, “Ramazan Bayramı’ndan dolayı ne kadar sevinçli isek, Ramazan ayını geride bırakıyor olmaktan dolayı da hüzün içerisindeyiz” dedi. “İki Bayramı bir arada yaşıyoruz” diyen Şükür, “Her iki bayramınızı da kutluyorum” diye konuştu.
 
Ramazan ayında yaşanan terör olaylarına değinen Şükür, “Bayramda ailelerine kavuşamayarak şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyorum” dedi. Sorunun birlik ve beraberlik içerisinde çözüleceğini ifade eden Şükür, Somali’de yaşanan kıtlığa karşı, başlatılan yardım seferberliğinden de büyük bir keyif aldığını
söyledi.
 
Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul ise yaptığı konuşmada, “Bu güzel çadırda bir araya geldik. Katılımlarınızdan dolayı sizlere ve organizasyondan dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. “Tabir caizse Ramazan’ın kutsal ışığı altında bir araya geldik” diyen Yurdakul, Ramazan Bayramının 30 Ağustos Zafer Bayramı’na tekabül ettiğini hatırlatarak “Her iki bayramın da birlik ve beraberliğimizi artırmasını diliyorum” dedi.
 
Programda, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Saadet Partisi İlçe Başkanı Beşir İstemi, HAS Parti Bağcılar İlçe Başkanı Ali Bozkurt ve CHP İlçe Grup Başkanvekili Muzaffer Yedigöl, bayram tebrikinde bulunan kısa birer konuşma yaptı. 
 
Zeytinburnu Belediyesi
 
Zeytinburnu Belediye’sinin yaptığı bayramlaşmada ise ilçe yöneticilerinden sadece milli eğitim müdürü Yakup Hayırlıoğlu’nun katılması Bağcılarda olan birlik ve beraberlik neden Zeytinburnu’nda yok dedirtti.
 
Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanlığının bayramlaşması görkemli geçti.Ak Parti Genel başkan yardımcısı Ekrem Erdem,Ünal Şirin ve diğer milletvekillerinin katılması ile parti binasında yapılan bayramlaşma da partililer binaya sığmadı.
 
İlçe başkanı Bahattin Ünver’in misafirleri ile yakından ilgilenmesi de görülmeye değerdi.Genel başkan yardımcısı Ekrem Erdem yaptığı konuşma ile hükümetin terör,Libya ve Suriye politikaları hakkında geniş bir sunum yaptı.
 
Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanlığının bayramlaşması ise vekillerin katılması ile oldukça görkemli bir şekilde geçti.

Ak Parti Genel başkan yardımcısı Ekrem Erdem,Ünal Şirin ve diğer milletvekillerinin katılımı ile parti binasında yapılan bayramlaşma töreninde partililer binaya sığmadı.
İlçe başkanı Bahattin Ünver’in misafirleri ile yakından ilgilenmesi de görülmeye değerdi.Genel başkan yardımcısı Ekrem Erdem yaptığı konuşma ile hükümetin terör,Libya ve Suriye politikaları hakkında geniş bir sunum yaptı.Erdem Konuşmasında şunları söyeldi "  Hükümetimizin on yılda her türlü sorunu çözdüğünü söyleyecek değilim.Ancak hepiniz de on yılda neler yaptığımızı çok iyi biliyorsunuz.Kendi ülke içi meselerimizin yanında Somali'deki açlıkla,Libya daki iç karışıklıkla,Suriye'deki rejim  karşıtı gösterilerde dünya lideri olan başbakanımızın ortaya koyduğu kararlı ve dirayetli yönetim anlayışının ne kadar etkili olduğunu bugün dünya görmüş durumda.Hakeza terör örgütü PKK.nın kutsal ramazan ayını dinlemeyip gencecik vatan evlatlarımızı şehit etmesi karşısında havada ve karada saklandıkları yerlere karşı yaptığımız saldırılarla eli kanlı  terör örgütüne gerekli dabeyi vurmak için kararlı hareket ettik.Kısaca Türkiye eski Türkiye değil.Bunda Zeytinburnu teşkilatının payı da var dedi.

Milletvekillerinin parti binasından ayrılmalarından sonra ilçe başkanı,belediye başkanı ve bir kısım teşkilat mensubu ilçe başkanı Ünver'in makamında Ramazan ve bayram ile alakalı tatlı bir sohbete başlamaları da güzel bir anekdot olarak hafızalardaki yerini aldı.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 
 
Editör: TE Bilisim