Bayramlar, aile bağlarını güçlendirir

 Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, yayınladığı Ramazan Bayramı mesajında, “Acıları, üzüntüleri, mutluluğu ve sevindirici gelişmeleri ile bir Ramazan Bayramı’na daha birlikte giriyoruz” dedi. 

Bayramların, dostluğu, kardeşliği, sorunların aşılması, aydınlık yarınlara ulaşılması yolunda inançları güçlendirdiğini ve beklentileri arttırdığını söyleyen Değirmenci, yayınladığı mesajda şunları söyledi:

“İnsanın kendini sabırla yoğurduğu bir Ramazan’ın sonunda bir bayramı daha karşılamanın coşkusunu yaşıyoruz. Gönüllerin coştuğu, dostlukların çoğaldığı, insanların birbirini daha iyi anlamaya çalıştığı, sosyal dayanışmanın en üst seviyeye ulaştığı bu ayda insan yeniden doğmuşçasına ulaşır bayrama…                                                                                        

Bu ayda aç kalarak açın halinden anlar, yardım ederek paylaşmayı, sabrederek zulmetmemeyi öğreniriz. svginin-nefretten,

yapmanın-yıkmaktan, toplamanın- dağıtmaktan, vermenin istemekten daha yüce, daha hayırlı olduğunu öğreniriz.  

Bizler dünyanın peşinden koşmayan, ama dünyayı peşinden koşturan bir ecdadın sahipleriyiz. Takatsizliği tanımayan, pes etmeyi bilmeyen, insanlık aşkını soluyan, yardım duygusunu bayramlaştıran bir milletiz. 

‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ prensibini her zaman kendimize ilke edindik. Ve bu ilkemizi her zaman sürdüreceğiz.                                                         

Başarı kadar önemli ve temeli dürüstlük, emek ve haklı onurumuz olan kültürümüzle, Mübarek Ramazan Bayramı’nın ülkemize, Ulusumuza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik içinde olmamızı arzu ediyorum. 

Bu düşüncelerle Bayramınızı en içten dileklerle kutluyorum…”

 

Editör: TE Bilisim