Kıraathaneler sigara yasağı ile eski kimliğine doğru ilerliyor

Yıllar önce kahvehanelerde sigara yasağı gelecek denilseydi belki insanlar bu kadar da olmaz derlerdi ama Ak Parti hükümetinin aldığı bir kararla Kıraatheneler eski hüviyetine dönecekmiş havası veriyor.

İstanbul Times Haber Merkezi  / Özel Haber


Zeytinburnu belediye başkanı Murat Aydın halka hesap verdiği Başkanla Akşam çayının ikinicisi MerkezefendiMahalelsi Onur Kardeşler kıraathanesinde yaptı. Birim müdürleri ile birlikte halkın önüne çıkıp hesap veren başkan Aydın önce önce halka yaptıkları çalışmanın bir özetini sunuyor. Daha sonra görevliler kağıt kalem dağıtarak sorularını sormasını istiyor.

Gelen soruları tasnif eden yetkiller birbirine yakın soruları birleştirirek ilgili müdürden cevabını yazarak başkana ulaştırıyor. Başkan da  sorulan sorulara cevap vererek sorunlara yerinde çözüm buluyor. Orada çözümü bulunmayan sorun olursa da daha sonra soru soran kişiye dönülerek sorduğu sorunun cevabı kendisine iletiliyor.

Merkezefendi mahallesindeki başkanla Akşam Çayı muhteşemdi

Neşeli ve şakacı tavırları ile tanınan mahalle Muhtarı Necdet Baykan selamlama komuşmasını mahallenin mülki idare amiri olarak hepinizi saygı ile selamlıyorum. Başkanım çaylar kahvehane sahibinden dedi ama ben günlerdir size çaylar beden demiştim diyerek şakacvı tavrını bir kez daha gösteren Muhtar Necdet Baykan konuşmasını hepinize saygılar sunarım diye bitirdi.

Başkan Aydın Halka hesap verdi

Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın yaptığı konuşmada geçen yıl içinde Aş evimizde 800'e yakın cenaze evine yemek ve içecek ikramı yapılmış.

AKDEM ile geçen yıl içinde 397 tane yatalak hastaya evde hizmet vermişiz.


Her gün Kumkapı daki Yabancılar şubesine 350 kişilik sıcak yemek aş evimizden
gidiyor. Bu hizmetimizde dinine,diline ve mlliyetine bakılmaksızın her kese yemek ikramı yapılıyor.

SKDEM'de geçen yıl 448 evgelliye 7.992 sat rehabilitsyon himeti vermişiz..

Zeytiburnu Kültür Sanat Merkezinde geçen yıl 103.575 kişi kültürel etknliklerden yararlanmış bilgisi vaşta olmak üzere halkın sordupu her soruya içtenlikle cevap vermesi Merkezefendi  mahalle halkını oldukça memnun etti.

Onur Kardeşler kıraathnesi tertemiz. Kıraathane sahipleri bu mekanı aslına uygun kulanmak için oraya ciddi ve güzel bir kütüphane yaparak her gün 5/6 tane gazete ve yine bir o kadar da dergi satın alınıp o mekanların aslına uygun hale getirilmesi büyük bir kültürel kazanç olur.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 




 





Editör: TE Bilisim