Başbakan Binali Yıldırım, Birleşik Krallığın Avrupa Birliği'nden çıkma kararının ardından, "Türkiye AB yolunda çalışan bir ülke. Gözlemlerimizi, tespitlerimizi, birliğin karar mercileriyle paylaştık. Biz birliğin güçlenerek devamından yanayız. Bu bölgenin, Avrupa'nın güvenliği ve istikrarı için önemli bir konudur" sözlerini söyledi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Başbakan Yıldırım, İngiltere'de
 yapılan referandumdan çıkan Avrupa Birliği'nden ayrılma kararını; "İngiltere'de dün bir referandum oldu. İngiltere seçmeni birlikten ayrılma yönünde bir irade ortaya koydu. Aldıkları bu karar, İngiltere halkı için ümit ederim doğru ve hayırlı bir karardır. Bizim söz söylememiz pek bir anlam ifade etmez. Bu kararın asıl muhatabı olan AB bu gelişmeyi çok iyi okumalı ve gelecek vizyonunu gözden geçirmeli. Kapsayıcılığını, koruyuculuğunu bütün üyelerini içine alacak şekilde ideal bir noktada olmadığı ortaya çıkıyor." sözleriyle yorumladı.

Türkiye AB Yolunda Çalışan Bir Ülke

Binali Yıldırım Avrupa Birliği makamlarıyla iletişime geçildiğini söyledi ve yorumuna, "Türkiye AB yolunda çalışan bir ülke. Gözlemlerimizi, tespitlerimizi, birliğin karar mercileriyle paylaştık. Biz birliğin güçlenerek devamından yanayız. Bu bölgenin, Avrupa'nın güvenliği ve istikrarı için önemli bir konudur. İngiliz seçmenin kaygılarının iyi okunması birliğin gelecekteki durumu hakkında da önemli sonuçlar doğuracaktır. Cameron kampanyasını Türkiye üzerine oturtmasına rağmen, acip laflar etmesine rağmen İngilize seçmeni riayet etmemiştir. Cameron'a İngiliz halkına talimat vermiştir" ifadeleri ile devam etti.

Binali Yıldırım'a Türkiye'nin üyelik sürecinde bir referandum yapılıp yapılmaması sorusu yöneltildi. Başbakan yanıt olarak; "Türkiye'nin birliğe tam üyelik süreci verilmesi aşamasında bu kararı Trük milleti verir. Biz gerekli çalışmaları yaparız, o gün geldiğinde kararı veren millettir" cümlelerini kullandı.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 





Editör: TE Bilisim