2009 yılında yapılan düzenleme ile İstanbul’un yeni 8 ilçesinden birisi olan Başakşehir’de, daha önce yapılanma ile göreve getirilen AK Parti İlçe Gençlik Kolları, ilk defa kongre yaparak kendi başkanlarını seçtiler.

Ferdi TÜRK - İstanbul Times / HABER MERKEZİ

2008 yılında AK Parti Başakşehir İlçe teşkilatının kurulmasıyla yapılanan gençlik kolları, Hasan KÜÇÜKOĞLU’nun öncülüğünde hayata geçmişti. 3,5 yıllık bir süreci vizyonu ve misyonuyla başarılı şekilde tamamlayan kurucu Gençlik Kolları İlçe Başkanı Küçükoğlu, bu süreç sonunda 18 - 30 yaş sınırından dolayı gençlik kollarındaki görevine veda etti.

7 Ağustos 2011 tarihinde ilki gerçekleştirilen Başakşehir Gençlik Kolları Olağan Kongresi, Bahçeşehir Muhsin Ertuğrul Sahnesinde yoğun bir katılımla yapıldı.  Geniş bir protokolün olduğu programda, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Milletvekilleri Ünal Kacır, Feyzullah Kıyıklık, Bülent Turan, Mehmet Doğan Kubat, Tülay Kaynarca, Gülay Dalyan ve en genç vekil M. Bilal Macit ,AK Parti İstanbul Teşkilatlanma Birim Başkanı Halis Dalkılıç, AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Erkan Kandemir de protokolde yer alan isimlerdendi. Protokolde ayrıca AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, Başakşehir kurucu ilçe Başkanı Ahmet Selim Köroğlu, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Belediye Başkan yardımcıları, İlçe kadın Kolları Başkanı Özlem Erol ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Divan teşekkülü ile başlatılan program, protokol konuşmalarıyla devam etti.  Kurucu Gençlik Kolları ilçe başkanı Hasan Küçükoğlu’nun veda konuşması sonrasında, gençlik kollarından yaş haddinden dolayı ayrılan diğer teşkilat üyeleri de sahneye davet edilerek plaketleri milletvekilleri tarafından takdim edildi. Programın devamında 2008 yılından bu yana Başakşehir gençlik kolları teşkilatı tarafından yapılan faaliyetlerin sunumu yapıldı. Aday tanıtımına geçildiğinde söz alan Gençlik Kolları İlçe Başkan Adayı Furkan LEVENTOĞLU, Başakşehir teşkilatının kurulduğu yıllardan beri siyasetin içerisinde yer aldığından ve bu süre içerisinde öğrendiklerini bu süreçten sonra uygulayacaklarını dile getirdi.

Aday tanıtımı ve listenin okunarak delegelerin oyuna sunulmasının ardından oy kullanımına geçildi. Tek liste halinde yapılan seçim sonucunda Furkan Leventoğlu AK Parti Başakşehir İlçe Gençlik Kollarının yeni başkanı oldu.

Furkan Leventoğlu Başkanlığındaki yeni yönetim listesi şu şekilde oldu; 

ASİL  :

Furkan Leventoğlu

Bahtiyar Ünlü

Demet Yıldırım

Ercan Işık

Esma Yıldırım

Eyüp Kafçı

Faruk Atan

Fatma Büşra Erçetin

Gürkan Aksoy

Halil İbrahim Korkmaz

Hatice Şeyma Bilgişli

Hümeyra Doğan

Muhammed Orhan

Murat Ergül

Mustafa Sarıkaya

Osman Karaman

Ömer Faruk Arıkan

Ömer Zeytun

Selman Çelik

Serkan Öztürk

Süleyman Kanat

Şükrü Papak

Tayfur Koç

Veysel Demir

Veysel Fatih Çakmak

Yakup Çağlar

Yeşim Özpolat

Yunus Emre Şimşek

Yunus Taştan

 

 

YEDEK  :

Abdulkadir Kurt

Abdussamet Çalışkan

Ali Kocaarslan

Çağrı Öztürk

Elif Feyza Petek

Elif Kebapçı

Emine İpek

Emrah Öz

Emre Aslantepe

Emrullah Kılıç

Enes İslam Kukut

Engin Sarıkoç

Erkam Soyaçıkgöz

Esra Nur Topçu

Fatih Karaca

Oğuz Göksu

Onur Coşkun

Onur Kır

Onur Serin

Ömer Faruk Ay

Ramazan Bilir

Samet Ahlatçı

Selman Çelik

Semih Özdemir

Serdar Çoker

Sinan Köse

Şeyma Ünal

Veysel Karaaslan

Yücel Orak

Zeynep Şimşekçakan

Editör: TE Bilisim